Hannu

Titangus Callum
"Hannu"

Rotu: australianpaimenkoira
Synt.: 19.3.2017
Kasvattaja: Tiina Leppälä, Viitasaari
Omistaja: Heidi Lukkarila
Silmät: terveet 6-viikkosena
Lonkat: liian nuori
Kyynärät: liian nuori
Selkä: liian nuori
Häntä: pitkä
Väri: blue merle valkoisin ja tan-merkein

Hannu KoiraNetissä
Hannun pentutesti

Hannu liittyi meidän laumaan toukokuussa -17. Olin jonkin aikaa katsellut pentueita sillä mentaliteetilla, että jos eteen sattuu hyvä pentue, niin sitten voisin vaikka pennun ottaa. Kiire ei sinällään ollut, koska Kerttu on vielä aika nuori ja hyvässä käyttöiässä. Rodustakaan en ollut aivan täysin varma. Ykkösvaihtoehtona oli toki aussie, mutta myös käyttölabbis kiinnosti kovasti. Toisaalta pähkäilin myös shelttiä, mutta shelteistä ei tullut vastaan sellaista pentuetta mistä olisin halunnut koiran. Lopulta valitsin aussien osittain siitä syystä, että ajokortittomana en oikeen voi nomeilua harrastaa, ja jos noutajaan päätyisin, haluaisin ainakin jonkin verran nomeillakin.

Loppuvuodesta -16, itse asiassa Wäinön syntymäpäivänä, huomasin ilmoituksen työlinjaisesta aussiepentueesta. Isänä oli Let's talk aboutin koira, ja minähän innostuin siitä, koska olin miettinyt myös tuontipentua samaisesta kennelistä. Otin kasvattajaan yhteyttä ja sovittiin että tulen katsomaan emää ja pentua emän edellisestä pentueesta.

Milla-narttu ja Elli-tytär olivat molemmat äärettömän ihania aussieita, mutta Tiina mainitsi että samoihin aikoihin Millan kanssa astutettiin myös toinen narttu, Kio. Isänä oli amerikantuontiuros X, jonka tunsin X:n ollessa pentu.

(Palataan ajassa alkukevääseen -12. Mietin silloin ensimmäistä aussietani, ja X oli silloin nuori poika. Tein harjoittelua koulun kennelillä, jossa vastaavana oli yksi X:n omistajista, Mari. Juttelin silloin tästä aussiehaaveestani Marin kanssa, ja Mari heitti että odotahan kunhan X vähän tuosta kasvaa, ja ota sitten sen pentu. Naureskelin siinä että ehkä kuitenkin otan pennun vähän aikaisemmin, ja vuoden päästä Kerttu oli kotona ja tämä keskustelu unohdettu.)

Siitä alkoi sitten miettiminen että kummasta pentueesta pennun otan. Sitten sairastuin, ja mietin että pystynkö ottamaan pentua ollenkaan. Toipuminen kuitenkin käynnistyi hyvin hitaasti mutta kohtalaisen varmasti, ja päätin, että nythän olisi kuitenkin hyvä aika ottaa pentu, kun varmaa oli jo siinä vaiheessa, että töihin ei ole kokopäiväisenä asiaa ainakaan loppukeväänä. Eli paljon olisi aikaa touhuta pennun kanssa.

Vähän ennen kuin mentiin pentuja katsomaan, olin kallistunut kuitenkin Kion pentueen puoleen. Sitten alkoi taas miettiminen, että kuka Kion pennuista. Urosta olin hakemassa, koska Kerttu ei narttuja siedä, ja kaksi urosta sitten jäikin suosikeiksi, merle uros Danny ja musta uros Sammy. Kauan aikaa näiden välillä pähkäilin, kunnes tulin siihen tulokseen että Dannystä tulee meidän Hannu. Musta Sammy-uros, joka nykyään on Ohto, jäi asustelemaan myös tähän lähelle, Raaheen. Toinen merle-poika Reetu jäi myös Oulun alueelle, ja asustelee nykyään Jäälissä. Jäälistä löytyy myös pentueen ainoa tyttö, Hilma. Ruskea Ykä-poika (nyk. Winston) lähti vähän kauemmas, Turun seudulle.

Hannusta tulee toivottavasti monipuolinen kisa- ja harrastuskoira. Päälajina tulee olemaan toko, mutta muitakin lajeja tullaan harrastelemaan. Toivottavasti Hannusta tulee myös kiva kotikoira ja muutenkin hirveän hieno aussie.


Hannun kasvaa:

8 vk   5 kg
9 vk   5,9 kg/32 cm
10 vk 7,6 kg/35 cm
11 vk 8,4 kg
12 vk 8,6 kg/37 cm
13 vk 9,4 kg
14 vk 11,1 kg/40 cm
15 vk 10,8 kg
16 vk 11,7 kg/42 cm
4 kk 13,4 kg
5 kk 15,9 kg/44 cm
6 kk 17,7 kg/47 cm
7 kk 19,7 kg/52 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti