Wäinö

Blomlane's Kid Wilson
"Wäinö"Rotu: shetlanninlammaskoira
Synt.: 29.12.2005
Kasvattaja: Ritva ja Heikki Hotti, Varkaus
Omistaja: Heidi Lukkarila
Silmät: terveet 6 viikkosena
Lonkat: C/B
Sydän: Vajaatoiminta 3/6 (9/2016)
Agility: Mini1


Wäinö alias Wäiski, Wäinämö, Wäntämö, Wäpä, Wee, Wemmelsääri, Herra Aurinkoinen, Cujo
 meidän virallinen Oloneuvoksemme

Kun meidän ensimmäisen sheltin, Ryynin (23.9.1993-2.6.2005) lopetuksesta oli kulunut jonkin aikaa, päätin että on aika hankkia Ensimmäinen Iki-oma Koira. Wäinö tuli meille Haukiputaan kautta, kun pojalla oli ikää pikkasen alta puoli vuotta. Hänestä piti tulla tokokoira, mutta Wäinöpä päätti toisin. Agilitystä tuli aika pian meidän ykkösharrastus.Alkuperäinen Wäinö oli hyvin lähellä täydellistä koiraa, ainakin luonteensa perusteella. Se oli kova, mutta ohjaajapehmeä. Kova taistelemaan, mutta melko nirso. Älyttömän vilkas tapaus, ja semmoinen "häntä heiluttaa koiraa"-tyyppinen eläin. Nykysin sitten kipujen ja kolotusten ansiosta Wäinöstä on tullut pehmeämpi ja varautuneempi. Enää se taistelu ei ole niin ykkösjuttu, mutta leluja kyllä saalistetaan ja hoidetaan. Vähän ehkä sivussa teurastetaankin.


Wäinö varhaiseläköityi 4-vuotiaana. Kisaura jäi jo aiemmin. Syynä eläkkeeseen on hermorakenne, joka tältä koiralta puuttuu valitettavasti kokonaan. Nykyään herra toimittaakin siis hyvin tärkeää uraa Vanhempana Yli-sohvakoirana, ja hyvin on urakasta selviytynyt, paremmin mitä osasin odottaa. Pääasiallisena tehtävänä on siis eläkepäivistä, rapsutuksista ja satunnaisesti myös Nuutin karvojen pöllyytyksestä nauttiminen.

Koska Wäinöä ja Kerttua ei uskalla jättää samaan tilaan ilman valvontaa, eikä Wäinö ole mikään kerrostalokoira muutenkaan, Wäinö muutti vanhempieni luokse loppuvuodesta 2012.