Nuutti

Nimi: TK1 Susadan Worton Blue
Rotu: shetlanninlammaskoira
Synt.: 18.11.2009
Kasvattaja: Aini ja Tiina Kaltakari, Haukipudas
Omistaja: Heidi Lukkarila
Silmät: terveet 6 viikkosena
Lonkat: B/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: Epävirallisesti terve 4/2013
Hampaat: Peitsit ylhäällä molemmin puolin
Muuta: Tutkittu terveeksi maksashuntin osalta, kivesvika, kastroitu 4/2013
Toko: TK1, AVO3
Agi: Mini1, LUVAx1

Nuutti alias Nuu, Nuunuu, Nuunen, Nuppu, Nuppunen, Hyvin Pieni Eläin

"Ihana asia minussa on et ihana olen vain mä
Mun pääni on täytetty kumilla ja häntä vieteriä
Nää pienet pomput, suuret pomput on ne hauskoja
Ihanin asia minussa on et oon mä ainoa
Korvat on pörröisen kivat, karvat käy halimiseen, kamunikin kadehtivat, siksi toistan toistamiseen
Ihana on sekin juttu et ihana olen mä vain
Oon kaikelle kivalle tuttu, en tykkää tylsästä lain
Pienet pomput, suuret pomput on ne hauskoja
Ihanin asia minussa on et oon mä ainoa et oon mä ainoa"


Tarina menee kärjistetysti näin:

Minä: Voi miten suloinen pieni koiranpentu. <3
Tiina: Se etsii harrastavaa kotia, haluatko?
Minä: No voin mie ainaki kattomaan tulla.

Ja samalla reissullahan se lähti mukaani. Eihän se ihan täysin heräteostos ollut, etsinnässä oli uusi harrastussheltti kun Wäinö joutui eläkkeelle. Agilitykoirahan siitä oli tarkoitus tulla, mutta tokokoiraksi joutui sittenkin.

Nuutti on aivan ihana. Se on ehkä yksi hellyyttävimmistä otuksista ikinä. Ja sillä on niin paljon rakkautta jaettavana ettei pieni koira malta nahoissaan pysyä. Se on myös maailman ärsyttävin elukka, hirveä termiittituholainen, joka on jotenkin onnistunut sulautumaan kiinteäksi osaksi meidän laumaa.


Nuutti on vaatinut omistajaltaan suuren määrän huumorintajua, kykyä nauraa itselleen ja piiiitkää pinnaa. Nuutti on myös toiminut kärsivällisenä opettajana. Se on kyllä hyvin tarkasti opettanut, että miten koiraa koulutetaan positiivisesti. Nuun kanssa pakotteet vievät vaan useamman askeleen taaksepäin, ja eteenpäin päästään vain jos molemmilla on kivaa. Nuutti olikin jo sen pari vuotias, ennen kuin uskalsin sanoa että nyt olen oppinut tätä koiraa kouluttamaan. Penikka on ylipehmeä yliherkkis, joka ei kestä painetta tippaakaan. Se tekee tästä äärettömän vaikean kisakoiran. Nuutin oppimiskyky on ihan hurjaa, tuntuu välillä ettei sille mitään tarvitse opettaakaan, vaan se tietää mitä haetaan ennen kuin ollaan päästy alkuunkaan. Nuutti on myös harvinaisen helppo pilata. Se yleistää yhden huonon kokemuksen kaikkiin elämänsä aiheisiin, ja sitten sitä korjataan seuraavat vuodet.

Nuutti on Persoona isolla P:llä, Nuutin kanssa ei ole ikinä tylsää. Aina mennään täysillä, ja takajalkojen tilalle on kasvanut vieterit. Nuutin esikuvana on Nalle Puhin Tiikeri (kirjoitetaan Tee-Tupla-II-Keri), ja siitä Nuutti (kirjoitetaan Än-Tupla-Uu-Tti) on ottanutkin monia vaikutteita, mukaanlukien elämänasenteen ja HPPHK-Loikkasen. Myös Kiroilevan siilin Antista on otettu selkeesti vaikutteita.


Nuutti harrastelee lähinnä omaksi ilokseen pienillä kisatähtäimillä tokoa, agilitya ja rally-tokoa. Niiden lisäksi Nuutti käy välillä jäljestelemässä ja paimenessa. Dobo-pallo on myös Nuutin käytössä, ja onpa se kokeillut hakua niin metsässä kuin raunioillakin. Se rakastaa kaikkea tekemistä, mutta sillä puuttuu kärsivällisyys täysin. Se tuntuu välillä puuttuvan myös ohjaajalta, joten aika paljon tehdään juttuja sen vaikeimman kautta. Kuitenkin tavotteiden lennettyä roskakoriin on Nuutin kanssa tekeminen ollut pääasiassa kivaa, ja Nuutti onkin toiminut harjoituskoirana Kerttua varten, ja kertonut että mitenkähän tämä asia olisi ollut järkevintä opettaa.

Nuutti muutti syyskuussa 2015 vanhempieni luokse eläkepäiviä viettämään.