perjantai 18. marraskuuta 2011

Nuutin 2-vuotissynttärit ja muuta päivitystä

Meidän nuorin herrakin on jo kohta aikuinen, tänään tuli ikää 2 vuotta. Tuo pieni rääpäle, jonka selviytymistä vuotiaaksikin alettiin kovasti epäillä, voi nykyään paremmin mitä luultavasti koskaan. Kyllä siitä eläjä taidettiin saada. :) Syntymäpäivälahjaksi poika sai hieronnan samalla kun Wäinö käytiin hieromassa.

Ja iän myötähän sitä laumanjohtajan paikkaa pitää yrittää havitella. Wäinö saakin pistää välillä tosissaan kampoihin. Toissapäivänä koulusta tullessani oli Wäinön silmäkulma auki, onneksi kuitenkin itse silmä on kunnossa. Muutenkin sitä murinaa kuuluu nykyisin kohtuullisen paljon, ja tästä lähtien varmaan erotan pojat kun jäävät kahdestaan.

Tässä on ollut pieni ikuisuus päivittämättä, ja onhan tässä ehtinyt jotain tapahtuakin. Wäinö luonnetestattiin epävirallisesti, ja herra sai hurrrjat 44 pistettä. Testaajana oli Seppo Hursti Harmaahurstin kennelistä. Pisteitä tuli näin paljon:

Toimintakyky: +2
Pimeässä huoneessa toimi ihan hyvin, eikä juurikaan pelännyt kelkkaa (tuomaria, joka veti kelkkaa, pelättiin sitten huomattavasti enemmän)
Terävyys: +3
Kuulemma häntä ei laskenut hetkeksikään.
Puolustushalu +3
Taisteluhalu +2
Ei suostunut taistelemaan tuomarin kanssa, mutta mun kanssa taisteli hyvin.
Hermorakenne -1
Ei mitään yllätystä, huono on hermorakenne.
Temperamentti +2
Kovuus +1
Luoksepäästävyys -1
Miehethän ovat petoja.

Wäinöllä tulee ens vuoden lopussa ikä vastaan, mutta olisi kyllä kiva saada tälle ihan virallinen luonnetestitulos. Olisi melko mielenkiintoista kokeilla, mitkä pisteet se saisi naistuomareilta. Wäinö palautui testistä tosi hyvin, parin minuutin jälkeen ei ollut enää mitään hätää. Nuuttia en ainakaan ihan pian luonnetestaa, mutta MH-kuvaus voisi sopia sille. Harmi, että ne on niin kalliita, muuten Wäinö pääsisi molempiin.

Nuutti on ehtinyt käydä vielä kahdesti toko-kokeessa. Viime kuun lopussa käytiin hakemassa kakkostulos (158) Kannuksesta, jossa tuomarina oli Veijo Kinnunen.

Luoksepäästävyys: 6
Hyvä että tuomari sai koskettua. Mikä näissä mun koirissa ja miesvihassa oikeen on?
Paikkamakuu: 8
Ei noussut ensimmäisellä käskyllä
Seuraaminen kytkettynä: 8½
Seuraaminen taluttimetta: 9
Liikkeestä maahanmeno: 8
Ei taaskaan noussut ensimmäisellä käskyllä
Luoksetulo: 10
Liikkeestä seisomaanjäänti: 0
Meni maahan.
Hyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 9

Kokkolasta käytiin hakemassa viime viikonloppuna toinen ykköstulos (169 pistettä). Tuomarina toimi Allan Aula.

Luoksepäästävyys: 8
Paljon huonommat pisteet oltais ansaittu. Tuomari ei saanut koskettua koiraan.
Paikkamakuu: 10
Molemmat seuraamiset: 8½
Surkeaa seuraamista Nuutilta, ihan jotain kamalaa.
Liikkeestä maahanmeno: 10
Luoksetulo: 10
Liikkeestä seisomaanjäänti: 10
Hyppy: 0
Oma moka, annoin käskyn sillon kun koira kattoi liikkuria > koira juoksi liikkurin luo. Tuomarin pyynnöstä otettiin toinen, joka oli sitten ihan kympin liike. Harmitti ihan kivasti.
Kokonaisvaikutus: 10

Mikä nyt jäi päälimmäisenä mieleen on se, että luoksepäästävyys vaan huononee. Ensi viikolla on seuraava Veijon koe, täytyy vaan toivoa että hylkyä ei tulisi luoksepäästävyyden perusteella, nollaa parempaa ei varmaan saada. Jos nyt sieltä saataisiin se viimeinen ykkönen, niin ei tarviisi enää ikinä miettiäkään luoksepäästävyyksiä... Viime koe oli myös ihan hirveetä laamailua (oiskohan siitä Laama-agilitysta myös toko-versiota?), mutta annettakoon se nyt anteeksi, oltiin ensimmäistä kertaa vieraassa hallissa.

Nuutti kävi tänään ajamassa metsäjäljen. Pituutta oli vajaa 100 metriä, kulmia oli neljä ja purkkeja kolme. Viimeisen purkin poika ilmaisi oma-alotteisesti, muihin tarvitsi vielä käskysanan. Nuutti tekee normaalisti vain peltojälkeä, mutta meni tuo metsäjälkikin hyvin. Pitäisi vaan jättää enemmän makupaloja pois, Nuu ajaa tyhjät kohdat aina paljon paremmin. Tokoa otettiin vähän, mutta itelläni oli kiinnostus sen verran lähellä nollaa, ettei alettu mitään pilkutuksia tekemään. Huomenna ehkä voisi treenata tokoa hitusen paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti