keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Koiranpentu sairastaa (taas)

Tänään käytiin eläinlääkärillä kokoonpanolla Nuutti ja Uno. Unon hampaat olivat sen verran huonossa kunnossa, että ne piti käydä putsaamassa, ja Nuutin pissastixit eivät ole viime aikoina ihan puhtaita olleet, joten ajattelin sen asian hoitaa nyt samalla. Pissatulehdushan sieltä löytyi, ja taas ties kuinka mones Synulox-kuuri aloitettiin. Toivottavasti tällä kertaa riittäisi tuo yksi kuuri, niitä kun on mennyt yhden pissatulehduksen hoitoon parhaimmillaan kolme. Kohtuullisen terveen oloinen tuo kakara on kuitenkin ollut, mitä nyt väsähtää normaalia nopeammin. Kuitenkin on innoissaan touhuamassa kaikkea, ja ensimmäisenä matkassa mukana kun näkee naksuttimen. Ruokakin maistuu ainakin tarpeeksi hyvin, ja vapaapäivinä koira kiikkuu pitkin seiniä.

Wäinökin on ollut kipeä, ja purkanut sen tietenkin muihin koiriin. Viiden päivän kipulääkekuuri on ilmeisesti auttanut, koska tänään ei ole tarvinnut irroitella kiukkuista "vanhaa herraa" kenestäkään. Samalla eläinlääkärireissulla Wäinökin sai uudet lääkkeet, ja nyt niidenkin pitäisi hetkeksi riittää. Tässä kuitenkin näytetään menevän siihen suuntaan, että poju tarvii lähes joka päivä lääkettä. Kunhan päästään joulun vietosta kotiin saadaankin soittaa hierojalle.

Nuutin kanssa ollaan pidetty nyt taukoa tokoilusta sitten kunnolla. Hyvin vähän ollaan otettu avoimen liikkeitä, ja ihan pikkusen voittajaa. Avoimesta ollaan otettu lähinnä luoksetuloa, kakeja, paikkamakuuta näkösuojassa ja vähän noutoja. Luoksetulot on hyvällä mallilla, vauhtia on kivasti mutta pysäytyskäskyyn reagoidaan heti. Kaket on meille ongelma. Se takapää vaan ei pysy paikallaan. Ollaan me siinä edetty, enää ei liikkuminen ole yhtä reilua mitä ennen, mutta eipä tuo hyvä ole. Pitää varmaan lähteä taas alusta, hyvin lyhyellä matkalla. Noutaa tuo sentään osaa, mutta on sellainen kumileuka että yritetään nyt saada se paremmin kapulaan kiinni. Hallilla se on melko haluton tokoilemaan, joten ollaan yritetty pitää treenit niin mahdollisimman kivana kuin mahdollista. Voittajasta ollaan otettu tunnaria ja ruutua, ja ainaki ruutu on Nuutin mielestä ylikiva. Seuraamista ei olla juurikaan otettu, vähäsen vaan pilkutettu käännöksiä ja paria askelta kerrallaan. Ollaan kyllä varottu pitkiä seuraamisia ettei koira vaan pääse kyllästymään.

Uutena harrastuksena Nuutti on päässyt aloittamaan koiratanssin. Nuutin kanssa on tosi kiva temputella kaikkia typeriä ja hyödyttömiä temppuja, koska koiralla on niin kivaa. Temput koiratanssiesitykseen alkaisivat olla jo kasassa, mutta ohjaaja ei ymmärrä lajista tuon taivaallista saatikka sitten osaa miettiä koreografiaa. Mielenkiinnolla odotamme päästäänkö ikinä kisakentille, mutta koira kyllä tykkää enemmän tästä lajista mitä tokoilusta. Syynä on ilmeisesti ohjaajan asenne, joten ennen asenneremppaa kisakuntoon ei koiraa yritetäkään saada.

Toinen uusi juttu mitä ollaan Nuutin kanssa kokeiltu on rahan etsintä. Nyt meillä on kolme lasipurkkia, joista yhdessä on rahaa ja kahdessa muussa lahjapaperia. Nuutin tehtävänä on ilmaista rahapurkki, ja hienosti se sen tekeekin. Päätin ottaa ilmaisuksi saman mikä meillä on jäljellä keppejen kanssa, eli koira menee maate niin että purkki on etujalkojen välissä. Tavoitteena olisi, että ajan kanssa tuo koira osaa hakea vitosen setelin vaikka sohvatyynyjen välistä. Katotaan miten tässä edistytään.

Wäinökin pääsi kokeilemaan rahan etsintää. Huomaa kyllä niin hyvin, kumpi on opetettu pennusta lähtien nenää käyttämään. Vaikka Wäinö muuten on Nuuttia fiksumpi, sillä meni kyllä hetki ennen kuin se tajusi aukaista nenänsä. Tuo on kuitenkin Wäinöllekin sopiva aktivointimuoto, se saa pääkopalleen tekemistä mutta kierrokset pysyvät alhaalla.

Wäinökin täyttää huomenna jo 6 vuotta. Rakas pieni taskusheltti, hän on jo kypsässä miehen iässä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti