perjantai 26. helmikuuta 2016

Liebster award


Essi Coston blogista heitti meitä haasteella. Homman nimihän on vastata 11 kysymykseen, ja keksiä itse sama määrä kysymyksiä muille.

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Libster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.Essi keksi meillä tämmöisiä kysymyksiä:

1. Hauskin kommellus, joka sinulle on koirasi kanssa sattunut esim. kokeissa?
- Hmm, Kertun kanssa ei ole oikeastaan mitään ihmeempiä kisoissa sattunut. Nuutti sai kerran kisajännityksestä huolimatta mut vähän hymähtämään, kun sivulle pyydettäessä Nuutti lähti kiertämään mua peruuttaen. Pari kiekkaa se teki mun ympärillä, sitten tuli kiltisti sivulle. Teki tämän onneksi ennen liikkeen alkua, joten siitä ei pisteitä mennyt.

2. Milloin olit erityisen ylpeä koirastasi?
- Kertusta olin kovin ylpeä silloin, kun se voitti tokossa rotumestaruuden. Nuutista silloin kun se paimentaa, ja siitä nössöstä ja arasta pikkukoirasta kuoriutuu niin itsevarma paimen. Wäinöstä nyt aina, koska se vaan on aina niin ihana elukka.

3. Jos voisit ottaa minkä tahansa koirarodun maailmassa riippumatta rodun haastavuudesta/vaatimuksista, minkä ottaisit?
- Tätä onkin mietitty viime aikoina. Jossain vaiheessa lähitulevaisuutta kun on uuden pennun aika. Tähän mennessä kuuden kärki on aussie, bc, labbis, kultsu, mali ja tervu. Kaikista edellämainituista roduista käyttölinjaan painottuva koira. Jos pikkukoiraa etsisin niin varmaan perhoskoira tai sheltti.


4. Minkälaisia kriteereitä sinulla on pentua hankkiessa kasvattajan/pennun vanhempien suhteen?

- Kasvattajan pitää olla mahdollisimman rehellinen pentueen hyvistä ja huonoista puolista, ja lisäksi sellainen ihminen jonka kanssa tulen toimeen. Rotu pitää tuntea hyvin. Harrastustausta on plussaa. Vanhempien puolestaan pitää olla avoimia ja hyvähermoisia koiria hyvällä moottorilla varustettuna. Kisatulokset plussaa, koska on ihan eri asia että koira toimii treeneissä mitä sitten että koira toimii kisoissa. Työkoiralta en kyllä kisatuloksia vaadi, kertoo mun mielestä esim. aussiesta aika paljon että saa nautoja liikutettua (esim. Kepe ei varmasti pystyisi siihen). Terveitä niiden pitää toki olla, ja jos on edellistä jälkikasvua, niin myös niiden pitää olla mahdollisimman tervettä porukkaa.

5. Mitkä asiat koet tärkeimmiksi opettaa koiralle?
- Aina sanon tähän että arkikäyttäytyminen, ja sitten en kuitenkaan pennun kanssa kiinnitä siihen tarpeeksi huomiota.

6. Voisitko ottaa rescue -koiran? Miksi, miksi ei?
- En. Mielummin autan niitä jollain muilla tavoin. Kuusi vuotta Nuutin käytösongelmien kanssa painineena en vaan jaksa ottaa koiraa, jolla on todennäköisesti jonkunlaista ongelmakäyttäytymistä. Lisäksi koiran kanssa tavoitteellisesti harrastaminen on mulle tärkeää, ja koiria voi ottaa vain rajoitetun määrän. Jos mulle sattuu sellainen koira kohdalle, jonka kanssa ei voi harrastaa niin sitten voi voi, mutta ihan ehdoin tahdoin en kuitenkaan pelkkää kotikoiraa halua.

7. Oletko joutunut koskaan arvostelun kohteeksi koiria koskevien valintojesi takia?

- Juu, viimeksi Nuutin muuttaessa pois.

8. Koetko usein huonoa omatuntoa koiriesi takia?
- Tähän sama vastaus mitä edelliseen (vaikka huonompi omatunto mulla olisi, jos Nuutti edelleen stressaisi täällä). Myös raskaat työputket tuottaa huonoa omatuntoa, kun ei jaksa Kertun kanssa touhuta.

9. Mikä on koirasi/koiriesi lempilelu?

- Kerttu rakastaa patukoita ja palloja, ja frisbeet on myös huippuja. Nuutti rakastaa kaikkea mikä lentää. Wäinö rakastaa kaikkia mitä saa hoitaa, tai mitä toisilla koirilla on ja Wäinöllä ei.

10. Onko sinulla pentukuume? Onko talouteen lähiaikoina kenties saapumassa uusi nelijalkainen asukas? ;)
- Pentukuumetta kyllä on. En nyt tiedä että onko lähiaikoina pentua tulossa, mutta kyllä se uusi tulokas on mietinnässä. Vielä ei kyllä ole edes rotua lyöty lukkoon, mutta aussikka on kuitenkin ykkössijalla. Pari hyvinkin mielenkiintoista aussiepentuetta olisi lähiaikoina tulossa. Mulla vaan ei ole aikaa leipoa Kertusta valioa ja tehdä samalla pennulle pohjia, joten Kepe saa valioitua ekana tokosta ja sitten vasta mietitään pentuasioita tarkemmin. Kuitenkin tarkotus olisi ottaa uusi pentu viimestään Kertun ollessa 6-vuotias.

11. Mitä koiraharrastus sinulle merkitsee?

- Onhan se iso osa elämää. Vähän sama juttu mitä ratsastus aikoinaan, treeneissä ei ehdi oikeastaan ajatella muuta, ja painottaa se kivasti raskasta työtä. Vaikka eläintenhoitajaksi kennellinjalta itseni olen aikanaan lukenut, niin en kuitenkaan näe itseäni tekemässä koirajuttuja työkseni. Pidetään tämä homma vain harrastuksena.

Koska olen hirveän laiska ja mielikuvitukseton ihminen, en mitenkään jaksa alkaa keksimään uusia kysymyksiä. Sitä paitsi aksatreenitkin kutsuu ihan kohta, joten mielummin lähden treenireppua pakkaamaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti