sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Ekat rally-tokokisat

Kertun kanssa startattiin tänään ensimmäistä kertaa virallisissa rally-tokokisoissa. Ja kun samana päivänä oli kahdet kisat, niin samahan se oli molempiin osallistua.

Ensimmäinen rata näytti tältä (en kyllä tiedä että saako tuosta mitään selvää, hirveän huono kännykkäkuva):


Ei siis mitenkään hirveän vaikean näköinen. Siinä vuoroa odotellessa sanoin treenikaverille, että mistä vetoa Kerttu kämmää tuon kakkoskyltin, eli istumisen. Treenikaveri meinasi, ettei semmoinen ole edes mahdollista, mutta meinasin että kyllähän me Kertun kanssa pystytään mihin vaan. Ja niinhän siinä kävi, että kun pysähdyin kakkoskyltin kohdalla, niin Kerttu jatkoi matkaa (olisikohan ennakoinut eteentuloa), eli kaikista mahdollisista kylteistä se helpoin piti uusia. Muita virheitä ei sitten tullut radalla, joten loppupistemäärä oli 97 pistettä ja sijoituttiin toisiksi.


Seuraava rata oli tämmöinen: Nyt mua sitten rupesi jännittämään tuo ensimmäinen kyltti, että ottaako Kerttu siinäkään perusasentoa, muttei siinä ollut mitään ongelmaa. Pelasin vähän varman päälle ja annoin aika reippaasti apuja, kun se kerta alokasluokassa on mahdollista. Kerttu teki virheettömän radan, ja kun näin että pistemäärä oli 90, ajattelin että se oli joko istunut kerran liikaa (esim. jossain käännöksessä) tai istunut jossain huonosti ja jäänyt jousille, mistä olisi 10 pistettä mennyt. Palkintojen jaossa kuitenkin tuomari kehui meidän rataa, ja kysyi multa että huomasinko että viitoskyltillä olin ohjannut Kertun väärältä puolelta sivulle. Ups. Enpä huomannut. Jäi vähän harmittamaan tuo tosi tyhmä virhe, jota ilman oltaisiin saatu täydet pisteet, mutta eihän tuolla oikeasti ole mitään väliä. Pääasia, että saatiin molemmilta radoilta hyväksytyt tulokset, ja enää ei tarvita kun yksi tulos ja saa nakata hihnalla vesilintuja. Vaikka toisaalta tuohon hihnaan ollaan molemmat ehkä jo totuttu.Kymmenen kuudauden pituiseksi venähtänyt kisatauko on nyt kuitenkin ohi. Jospa sitä seuraavana taas kisattaisiin sitä perinteistä tokoa.


Molemmat väsähdettiin kisaamisesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti