lauantai 11. maaliskuuta 2017

Vähän väliaikaiskuulumisia

Ei ole taas vähään aikaan päivitelty blogia, mutta tällä kertaa edes osittain hyvästä syystä.

Muta mitäs meille on tässä välissä tapahtunut... Kerttu potkaistiin pois rally-ryhmästään, sanottiin ettei se tästä enää mitään hyödy ja siirrettiin MES-ryhmään. On kyllä huomattu että on pikkasen vaikeampi tämä uusi ryhmä. :D Ei olla päästy vasta kuin pari kertaa treenaamaan mutta ekalla kerralla oli vireen hallintaa (esim. hyppy, putki ja liikkeestä seiso, tai sitten merkki ja pyörähdys tms. "vaikeita" yhdistelmiä). Tokalla kerralla mentiin sitten koko rata oikealla. Kerttu on pärjännyt yllättävän kivasti, vaikka tietenkin kotiopettelua on tullut. Esim. takapään käyttö oikealla ei olekaan yhtään niin helppoa mitä vasemmalla. Ja asennonvaihdot oikealta (varsinkin seiso-maahan) tuntuu menevän vähän vinnon ilman etupalkkaa.


Tokoa ollaan tehty vähäsen, ja ihan mukavasti se menee luoksarin stoppia lukuunottamatta. Kerran kieronoudossa kiersi ensin esteen, mutta toisella käskyllä teki jo ihan oikein. Kieronoudossa on selkeesti vaikeempaa sille hakea vasemmalta kapula mitä oikealta.


Aksaa se kävi treenaamassa lainaohjaajansa kanssa, kun itse makasin sängyn pohjalla kipeänä. Kuulemma meni tosi hyvin, mitä nyt kontakteilla olisi kiva jos saisi vähän lisää vauhtia.

Kerttu kävi myös silmäpeilissä saaden sieltä puhtaat paperit. Samalla uusittiin rokotukset, otettiin passi ja näytteet MyDogDNA-passiin.

Itsehän olen nyt jonkin aikaa sairastanut, tuli vietettyä ihan mukavasti aikaa sairaalan puolella osittaisen (mutta ohimenevän) halvauksen vuoksi, joten Kertulla on nyt vähän tylsää ollut. Hienona terapiakoirana se on kyllä, sen kanssa treenataan puhetta selkeämmäksi kun eihän se välitä että äiskä vähän mumisee epäselvästi, se on vaan onnellinen kun sille puhutaan. Lisäksi se toimii myös käsijumppakaverina, kun yritän sitä tuolla vammakädellä paljon rapsutella. Raakaruoka on laitettu tauolle, koska en voi sille pillereitä murskata eikä se niitä kokonaisena syö, joten nyt se syö nappulaa. Lenkeillä se on talutusvyössä kiinni, kun se sen hihnakäytös ei niin hienoa ole, että saisin sen yhdellä kädellä talutettua.


Kerttu siis joutui viettämään hoidossakin aikaa, mutta käyttäytyi tosi kivasti. Vähän sitä ehkä masensi, kun oli ollut niin rauhallinen. Kun tulin sitä hakemaan, niin nappasi samantien minulta hanskan kädestä ja lähti rallattelemaan ja haastamaan muita hoitopaikan koiria leikkimään. Itseä vähän alussa pelotti, että jos se on kovin virtanen, niin saa nähdä että meneekö hoitajilla hermot, mutta onneksi oli turha pelko. Jo toisena päivänä Kerttu oli hyväksynyt, että jaa, tämä taitaa olla uusi koti, pitää siis vallata sohvapaikka uuden omistajan kainalosta.

Treenaamassa ei olla vielä käyty, mutta huomenna olisi tarkoitus käydä katsomassa että miten se rally-toko sujuu.


Huonosti on mennyt meillä kyllä tämä vuosi kisojen suhteen. Ensin piti perua parit rally-tokot ja yhdet tokot juoksujen takia, sitten näyttelyt tuomainvaihdoksen takia (enkä kyllä tuon halvauksen takia olisi sinne muutenkaan päässyt) ja nyt sitten on kova mietintä että mitä teen seuraavien rally-toko- ja tokokokeiden kanssa. Olen ihan varma, että ainakin puhe toimii siihen mennessä vähintäänkin 90-prosenttisesti ja käsikin reilusti paremmin mitä nyt, mutten tiedä saanko treenattua koiraa. Nythän mun on turha esim. tokoa treenata, kun pelaan äänensävyillä siellä ja äänensävyt ei vaan toimi. Rally-toko pitäisi maksaa huomiseen mennessä, ja tokossakin on ilmottautumisaikaa ollut jo tämä viikko. Ehkäpä me ilmottaudutaan, ainahan ne voi perua jos siltä tuntuu... Viikon päästähän Kerttu juoksee agilityssä, jännityksellä odotellaan että mitä ennen sitä tapahtuu. :D Onneksi on lainaohjaaja, itse en tuolla vammakädellä saisi Kerttua ohjattuas ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti