torstai 2. helmikuuta 2017

Treenivideoita

Kertun kanssa ollaan treenattu yllättävän ahkerasti. Treenikertoja viikkoon on viime aikoina mahtunut 4-5, mikä on Kertulle ihan hyvä määrä. 6-7 kertaa on jo liikaa, ja Kertusta huomaa että vire alkaa heiketä, kun taas alle 3 kertaa viikkoon jos treenataan niin Kerttu alkaa tylsistyä, ja sitten alkaa ne ärinät ja rähjäykset nostamaan päätään arjessa. Kahdesti viikossa on ohjattuja treenejä, ja ollaan kerran viikossa yritetty treenikavereiden kanssa käydä hallilla tokoilemassa, ja kerran-kaksi käydään yksin tai mennään tekemään aksaa.

Tokotreenit on nyt onnistuneet muuten kivasti, mutta jostain syystä on mennyt kahteen otteeseen paikallaistuessa maahan. En tiedä että reagoiko housuihin vai pitääkö tästä olla jo huolissaan. Katsellaan sitten juoksujen jälkeen että mikä on tilanne.

Ollaan ihmishäiriöitä nyt lisäilty pikkuhiljaa, ja Kerttu ei välitä. Esim. kaukoissa ei välitä liikkurista, vaan keskittyy tekemiseen. Pieniä askelia eteenpäin. Ja kaukoista puheenollen, tältä ne näyttää nykyään:


Eli siis riittävän hyvät. Tätä paremmin ei Kertun tarvii niitä tehdäkään.

Rally-tokossa Kerttu tökkii käteen edelleen. Siihen on pakko nyt puuttua. Kieltää sitä ei voi, koska sehän tarkoittaa Kertulle sitä että taivas tulee niskaan. Kädestä ei sille voi kuitenkaan enää antaa palkkaa, niin kokeillaan kainalosta tulevaa palkkaa tai jätetään palkka radan ulkopuolelle. 

Agilityssä Kerttu on vähän totutellut uuteen ohjaajaan. Videopätkää parin kolmansista treeneistä:


Hyvältähän tuo näyttää. Kerttu ei vierasta, ja ihan hyvää vauhtiakin se töppöjaloillaan juoksee. Kerttu myös taitavasti lukee ohjauksia, vaikka sen kanssa ei hirveästi olla mitään vaikeita ohjauskuvioita harjoiteltukaan. 

Eilen ohjasin Kerttua itse, ja silloin mentiin tällaista radanpätkää:Eli aika suora rata, semmoista rallattelua tällä kertaa. Este 13 otettiin takaakiertona. Siihen harjoiteltiin saksalaista, mikä nyt alkuun tuntui vaikealta, kun olisi tehnyt mieli lähteä peruuttamaan. Oikeastaan koko ryhmällä oli vaikeuksia hahmottaa sitä, joten sitä löytyy varmasti vielä kevään treeneissä. Kerttu luki sen kyllä tosi kivasti heti, kun itse sen onnistuin tekemään. Se on kyllä hirveän pätevä pieni agilitykoira, ei siitä mihinkään pääse.

Kerttu on muuten ilmoitettu maaliskuun näyttelyihin. Ihan jännittää, että jokohan se harrastus-H irtoaisi tällä kertaa.

2 kommenttia:

 1. Kiva katsella videioita! Ja hienot noi takajalat kaukoissa, pitäisi itse alkaa tavoitella samaa...
  Tsemppiä näyttelyyn, toivottavasti tuomari ymmärtää homman juonen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi ottaakin enemmän treenivideoita, että näkisi että mennäänkö oikeaan suuntaan. :D Harmi ettei nuo näyttelyt taaskaan oikeen onnistuneet, mutta eihän tässä kiire ole.

   Poista