perjantai 5. tammikuuta 2018

Tokokatsaus

Koska pitäisi kuulemma pitää treenipäiväkirjaa, niin katsastetaan meidän tilanne tokon osalta.

Hannu:

Paikkamakuu
- Tehty aika vähän. Kerran ollut vieraiden koirien kanssa, eikä ollut ongelmaa. Olen aika lähellä ja palkkaan aika useasti. Treenimäärään nähden ihan hyvällä mallilla.

Seuraaminen
- Hannun kanssa ollaan tehty muutaman askeleen seuruupätkiä. Ei olla haettu vielä pidempää pätkää. Ollaan tehty perusasennosta perusasentoon -tyylillä, en käytä apuja ettei niitä tarvii häivyttää pois. Vähän meinaa jätättää taakse, jos otetaan liian pitkää. Käännökset hyviä. Loppuvuodesta väisti vahvasti kun lähdin juoksemaan, nyt ei enää.

Liikkeestä maahanmeno
- Hyvä. Erottelee hyvin maahanmenon, menee nopeasti ekasta käskystä eikä tarvii ylimääräisiä apuja. Ei olla tehty vielä loppupätkää.

Liikkeestä istuminen
- Sama mitä edellinen. Hyvin menee.

Liikkeestä seisominen
- Tarvitsee vielä vähän apua, pompun kautta ollaan tehty.
Kapulan pito
- Jestas kuinka on pitkässä kuusessa. Pitää ehkä sekunnin. On se edistynyt kesästä, mutta edistyminen on hidasta.

Nouto
- Välillä tekee tosi hyvin, välillä jumittaa kapulalle. Palautusta ei olla tehty, koska ei vielä osaa pitää kapulaa.

Ohjattu nouto
- Suuntia ollaan otettu. Ihan kivasti menee vähäiseen treenimäärään nähden.

Metallinouto
- Pitää metallia paremmin mitä puista kapulaa. Ollaan metallilla tehty vain pitotreeniä.

Tunnari
- Tekee hyvää työtä kapuloilla. Ei olla otettu palautusta koska ei osaa kantaa vielä tunnarikapulaa purematta.

Merkin kierto
- Lähtee hyvin, mutta saattaa jäädä himmaamaan merkille. Apusanojen käyttö vaikeaa, kun alkaa herkästi piippaamaan. Löytää siitä huolimatta hyvin merkin.

Hässäkkä
- Ollaan tehty vähän kiertoa kapuloiden ja hyppyjen välistä. Palkka ollut tötterön takana, lähtenyt hyvin eikä ole haaveillut kapuloista. Loppuosaa ei olla tehty. Pitää vielä varmistaa kiertoa, että tulee kunnon vauhdilla takaisinkin ennen kun aletaan pysäyttelemään, ja nouto pitää saada paremmaksi ennen kun otetaan kapuloiden palautusta.

Ruutu
- Ihan hyvä, mutta tässäkin ääntelyn riski. Vähän tuntuu olevan alussa epävarma, johtuu varmaan ääntelystä (ääntelee -> puutuin siihen -> lisännyt epävarmuutta). Paljon tehdään vauhtitreeniä, että lelu on ruudussa, jonkun verran tehdään myös alustalla. Pysähtyy ja menee maahan ihan hyvin.
Eteenmeno
- On sillä jotain käsitystä. Ollaan tehty niin, että laitan halliin vierekkäin muutaman metrin välein alustoja, joissa osassa on namit, kuitenkin niin ettei saa palkkaa jos lähtee väärälle. Hannu lähtee käskystä eteenpäin vaikkei lähettäessä tiedä alustoista.

Luoksetulo
- On vähän vaiheessa. Ei malttaisi odottaa paikallaan, joten odottelutreeniä pitäisi tehdä. Jos tehdään hallin ovelle päin niin ei tule luokse, ei halua tulla sille sivulle koska sillä sivulla lopetetaan treenit. Ei olla otettu perusasentoon asti kertaakaan. Ei olla otettu stoppeja.

Kaukot
- Kaukojumppa sujuu ihan hyvin, mutta tarvii vielä paljon vahvistusta. Tuntuu, ettei vatsalihakset vielä ole siinä kunnossa, että pystyisi pitämään jalat ihan paikallaan. Ollaan otettu seisominen mukaan heti alusta.Hyppy
- Ollaan vähän otettu esteen hyppäämistä, muttei kertaakaan perusasentoon asti.

Nyt kun nuo listaa, niin onhan tuo nyt ihan kivalla mallilla, varsinkin kun ajattelee että me ruvetaan kisaamaan aikasintaan vasta vuoden päästä. Yleisilme alkaa olla hyvä, Hannu on täysillä mukana ja palkkautuu leikistä ja namista. Ääntely on vähentynyt nyt joululoman aikaan tosi paljon. Hannun kanssa on kiva treenata, vaikka joka treenissä tuleekin uutta mustelmaa kun poika on vähän villi. Keskittyminen on Hannulla parantunut, viereisellä kentällä voidaan aksatakin eikä Hannu sinne enää niin haaveile, välillä saattaa kyllä vilkuilla. Omaa kenttää kuitenkin vahtii vahvasti edelleen.

Kerttu:

Paikallaolot
- Edelleen ahdistaa, varsinkin jos piilo on kauempana. Pitää tehdä sitä, että menen kauas ja jään näkyville ja sitten sitä, että menen lähelle piiloon, ja toivoa että tuo ahdistus hälvenee. Ei enää niin ahdistu liikkurista.

Seuraaminen
- On parantunut. Vähän saattaa tökkiä käteen ja vähän saattaa poikittaa. Jaksaa seurata pidemmänkin pätkän, siis tyyliin 4-5 minuuttia.
Zeta
- Toistaiseksi ollut hyvä, ei ole ahdistunut liikkurista, ei sekoittele asentoja, seuraa hyvin ja tekee jäävät kohtuullisen nopeasti. Kerttuhan on rakenteeltaan ja temperamentiltaan sellainen, ettei ihan salamana pysty menemään maahan, mutta kuitenkin kohtuullisen hyvin tekee.

Luoksari
- Parantunut. Tulee kuitenkin monesti loikkien, mikä venyttää pysähtymistä.

Ruutu
- Eteenmeno kohtalainen, ennakoi vaan pysäytystä. Ruudun paikka välillä huono, joten nyt ollaan taas kaivettu alusta esille.

Ohjattu
- Hyvä. Pitäisi vähän pilkuttaa merkin paikkaa, kun nyt jää siihen poikittain.

Hässäkkä
- Pitäisi saada kiertoa vähän tiiviimmäksi. Kerttu monesti lukitsee jo kierrolta tullessaan kapulan, minkä haluaa hakea, joten kuuntelee huonosti. Osaa kyllä, kunhan viitsisi tehdä.

Tunnari
- Ollaan tehty liikaa ylivaikeita, ja nyt näköjään se ei meinaa jaksaa keskittyä jos on "vaan" normitunnari. Pitää siis alkaa tekemään tylsiä ja helppojakin. Palauttaminen pitäisi siirtää sivulle, edestä loikkaa sivulle jo liikkurin käskystä.

Kaukot
- Hyvät on. Ollaan nyt tehty aika paljon ilman käsimerkkejä, ja ihan hyvin toimii. M-s-i -vaihdossa piti vaihtaa istumisen käskysanaa, joten se vaatii vielä vahvistamista.

Yksilöliikkeet on joka tapauksessa sillä mallilla, että jos se ei ahdistu paikkiksissa tai luoksarissa, niin kyllä sille ykkönen pitäisi tipahtaa. Luoksarissa on se riski, että jos sitä jännittää siellä kun se odottaa luoksetulokäskyä yksin, niin voi olla liian kiire äiskän helmoihin eikä malta pysähtyä. Ilme on hyvä, eihän tuo mikään viettipommi ole mutta tekee Kertuksi hyvällä vireellä, sillä on kivaa treeneissä ja mikä tärkeintä, sen maailma ei kaadu jos se tekee virheen. En olisi ennen Kerttua uskonut, että koira pitää opettaa myös epäonnistumaan, mutta nykyään virheen tehdessään se ei mene enää toimintakyvyttömäksi. Kertun kanssa on kiva tehdä, se on innoissaan mukana ja se on kiltti ja kuuliainen pikkutyttö. Välillä se vähän possuilee, mutta kun se on perusluonteeltaan mikä on, niin siihen possuiluun jopa kannustetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti