sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tervetuloa kotiin Kerttu

Kerttu-Kyllikki niin valppaana
Eilen minun shelttiduo kasvoikin paimentrioksi, kun pieni auspai-narttu liittyi laumaan. Viralliselta nimeltään uusi tulokas on Ghosteye's Ice Fern, tällä hetkellä kutsumanimeksi on suunniteltu Kerttua. Pentu on kyllä tosi sulonen ja reipas tapaus. Sisällä tuo tepastelee häntä pystyssä kaikkialle, ulkona on vähän jännempää. Omaa tahtoa tuntuu olevan, ja sillon kun kiukuttaa niin kiukutellaan. Suurimmaksi osaksi kuitenkin häntä vispaa kauhealla vauhdilla. Pattereista (onneksi) virta loppuu vielä kohtuu nopeasti.

Nuutti otti pennun hyvin vastaan. Tutustutin ne muka portin läpi, muttei siinä mitään porttia olisi tarvittukaan. Nuutti kävi haistelemassa uuden tulokkaan ja siihen se kiinnostus jäikin. Nyt Nuu on ottanut Kertun ihan omaksi pennuksi, ja voi kun hän on vihainen sheltti jos Luru yrittää Kerttua leikittää. Nuutti on asettanut Kertulle myös selvät rajat, ja niiden ylittämisestä tulee samantien ärähdys. Nuutti siis toimii vallan mukavasti isoveljen roolissa.

Kerttu taas on älyttömän kiltti ja herttanen pentu. Ollaan alotettu ihan perusasioiden harjottelu. Sisäsiisteydessä ollaan sillä tavalla jo pitkällä, että Kerttu oppi jo kasvattajan luona että tarpeet tehdään alustalle (kasvattajan sanomalehdet vaihtui aika sujuvasti meillä kroonikkovaippoihin). Yksinoloharjoittelu on myös alkanut. Kerttu on ollut Nuutin kanssa kahdestaan kotona, ja toki Nuutin lenkkien ja treenien aikana ihan yksinkin. Olen ihan yllättynyt kuinka sievästi se on kotiin jäänyt. Pentutestaaja sanoi ettei Kerttu ole kovin kontaktinhakuinen, joten sitä ollaan jo alettu harjoittelemaan, samoin kun naksua. Onpa se pari kertaa onnistunut perusasentoakin vahingossa tarjoamaan. Luoksetulo on kovassa treenissä, ja kyllä tuo toimiikin kun tarpeeksi korkealta pennulle kimittää. Perustapojakin koitetaan opetella, esimerkiksi hyppimistä yritetään rajoittaa. Aika kivasti se onkin toiminut, Kerttu hakeutuu tuohon jalkojen lähelle istumaan ja tapittamaan kun haluaa rapsuja. Kamalan mukava pentu siis, ainakin toistaiseksi. Kai tuonkin pennun sisäinen terminaattori herää jossain vaiheessa.

Nuutin kanssa treenit jatkuu normaalisti. Agissa ollaan koitettu saada keppejä itsenäisemmäksi, niin ettei tarviisi kulkea vierellä. Kuudella kepillä se onnistuu, että lähetän Nuutin kepeille, mutta kahdellatoista ei. Nuutilla kun tuo etupalkka toimii niin huonosti, Nuutti näkee vaan palkan ja unohtaa kepit. Naksuttimella homma toimii ees jotenkin. Kontakteilla me käytetään 2on2off-tekniikkaa, sitä pitäisi hioa vähän oma-alotteisemmaksi. Nuutti toimii käskyllä, mutta jos käsky on myöhässä niin ei se mitään pysähdy.

Tokossa oli tänään häiriötreeniä. Vähän samantyyppistä mitä Kannuksessa aikoinaan, eli Nuutille pitäisi olla melkeen läpihuutojuttu, mutta tänään oltiin säpsyllä päällä. En tiiä stressaako tuo uusi pikkusisko niin kamalasti, vai mikä oli kun tänään säikyttiin pitkästä aikaa ihan kunnolla. Luoksetuloonkaan ei lähtenyt ekalta käskyltä, vaan istuskeli ensimmäisen käskyn jälkeen siellä korvat luimussa sen näkösenä, ettei varmasti uskalleta mihkään liikahtaa. Huoh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti