keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Oulun tokokoe 1.7

Eilen Kerttu pääsi (tai joutui) taas kisailemaan. Mentiin tällä kertaa vieraan järjestämiin kokeisiin katsomaan miten menee. Ennakko-odotukset edellisestä kokeesta huolimatta ei olleet kovin korkealla. Juoksut on tulossa, kisakenttä oli ihan auringossa (Kertullahan on surkea lämmönsietokyky), luoksarin stoppi hajosi kahta päivää aiemmin eikä edellisten kisojen jälkeen oikeen ehditty ottaa kunnollista treeniä. Ollaan me kyllä treenattu, muttei semmosta kisaanvalmistavaa treeniä ehditty ottaa yhtään. Lisäksi kisat kahden viikon välein on aika paljon, kun muistaa että Kepe on vielä kakara.

Rivi näytti tältä:

Paikkamakuu 10
- Siinä ei ollut mitään ongelmaa. Oli pysynyt paikallaan eikä edes päätään kääntänyt.

Seuraaminen 7½
- Alkoi ihan hyvin, mutta hajoili loppua kohti. Liian epätiivistä (en näköjään tänään osaa suomea, mutta siis oli minuun nähden liian kaukana, mikä se sana nyt onkaan) ja viimeinen perusasento tuli joko viiveellä tai ei ollenkaan.

Liikkeestä maahan 9
- Pysähtyi ja sitten maahan, eli tämä Kertun normi maahanmeno.

Luoksetulo 8½
- Otin tosiaan sunnuntaina ensimmäistä kertaa suullisella käskyllä pysähtymisen, kun se lähtikin käsimerkistä valumaan. Vielä siinä vaiheessa, kun liikkuri kysyi että suullinen vai käsimerkki, teki mieli sanoa että en tiedä, mutta valitsin kuitenkin suullisen. Kyllä se pysähtyi, onneksi. Tuomarin mukaan vauhti saisi olla nopeempi, vaikka laukalla tulikin. Tuli eteen niinkuin pitääkin, mutta sivulle tulo jäi vajaaksi.

Liikkeestä seisominen 9
- Kuulemma tepsuttelua. Se onkin ihan uutta meille. Periaatteessa voi johtua siitä, että otin sen seuraamaan väärällä käskyllä.

Nouto 9½
- Semmonen ihan kiva. Toisaalta ei mitään vikaa, mutta voisi olla näyttävämpi.

Kaukot 6½
- Tarvitsi kaksoiskäskyn maahanmenoon, ja ei sitten meinannut sieltä nousta. Tai siis nousi, mutta istuma-asento oli vajaa, ja annoin toisen käskyn että istuisi kunnolla. Oisin toki voinut jättää toisen käskyn antamattakin, olisi se mennyt läpi, mutta kun itseäni ärsytti enkä halunnut että Kerttu saa tommosia anteeksi ihan syystä että ollaan kisakehässä. Jätin kyllä liikkeeseen väärällä käskyllä, en tiedä johtuiko vajaa istuminen siitä.

Hyppy 7
- Istuminen voisi olla nopeempaa. Kuvittelisi että siinä oli jotain muutakin vikaa kun seiska tuli, mutten kyllä yhtään muista mitä.

Yhteisvaikutelma 10
- Tuomari käytti sanaa pikkusievä, eli teknisesti hyvä mutta voisi tehdä isommalla vaihteella. Ite olen samaa mieltä, Kerttu ei nyt ollut ihan niin vietikäs mitä normaalisti on, enkä ihan täysin tyytyväinen ollut. Tuomari oli sitä mieltä, että koira on varmasti omimmillaan sitten, kun päästään tekemään vauhtiliikkeitä ylempiin.

Yhteispisteitä siis 169, eli toinen AVO1 ja sekin tuli luokkavoitolla. Tuomarina toimi Pärssisen Pipa.

Mutta ihan hassua oli se, että mulla ei kamalasti enää jännittänyt kisakehään päästyäni. Lähinnä vitutti, kun huomasin että koira laamailee, mutta sekin meni ohi melko nopeesti. Kerttu oli tosiaan melko poikki, en tiedä sitten ottiko se niin vahvasti siitä lämmöstä vai oliko vaan liian tiukka kisatahti. Viilennysliivi sillä oli päällä paikkamakuuseen asti, sen jälkeen en jaksanut sitä enää pukea. Pitihän se arvata, että viikon ainoa lämmin päivä osuu sille päivälle, kun pitää kisata. Nyt kuitenkin jäädään Kepen kanssa kisatauolle, ja saa Kerttukin alottaa juoksunsa rauhassa. Seuraavia kisoja olen katsellut syyskuulle, jos juoksut tulee ajoissa. Kisatauolla varmasti hiotaan tokoakin, mutta koitan nyt ottaa enemmän agilitya ja jälkeäkin. Tokosta treenataan avoimen lisäksi enemmän voittajaa nyt, kun seuraaviin kisoihin on aikaa.

Tänään ollaan sitten palauduttu sisarpainilla, kun saatiin Riimi-siskosta Kertulle painiseuraa. Nuutti yritti pysyä myös porukassa mukana. Iltasella Nuutti treenaa tokoa, ja jos ei sää ole ihan kamala, Kepe pääsee reissuun mukaan ihan pikkutreeniä tekemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti