maanantai 6. tammikuuta 2014

Aika surkia alku vuodelle

Meillä on vuosi alkanut kohtuullisen kurjasti, kun molemmat, Kerttu ja Nuutti, sairastavat. Lisäksi muista koirista Wäinö, Uno ja Papikin ovat joutumassa tällä viikolla lääkäriin. Wäinöltä napataan kilppariarvot ja maksakokeet, mahdollisesti PVK ja munuaisetkin katotaan. Uno on ollut vähän kärttynen (oiskohan huonoissa lonkissa nivelrikkoa), ja Papilla on ilmeisesti furunkuloosi, mikä näyttäisi tarvitsevan antibiootit. Että hyvin menee. Julius taitaa olla ainoa, joka on säästynyt sairasteluilta.

Kerttu sai VTI-oireita heti keskiviikkona, kun tultiin takaisin kaupunkiin. Torstaina varasin sille lääkäriajan, ja perjantaina mentiin lääkärille. Kepe käyttäytyi ihan hyvin, jos ei oteta huomioon sitä ensireaktiota lääkäriin. Kerttumaiseen tapaan se kuitenkin tutustui nopeasti, ja päätti että kyseinen lääkäri on kohtuullisen harmiton tyyppi, ja antoi kopeloida ja kiltisti retkotti pöydällä loppuajan. Pissassa oli leukkarit ja proteiinit plussalla, mutta pH oli hyvä. Sedimentissä näkyi jonkin verran tulehdussoluja, muttei mitenkään kamalasti, eikä kiteitä ollut, joten päätettiin odottaa viljelyvastausta, mikä menee vielä huomiselle. Oireet kun ei kuitenkaan kamalan pahoja olleet, ei pissaillut sisälle tms. Lääkäri kuitenkin sanoi, että jos viikonlopun aikana pahenee, niin laittaa vaan viestiä ja se soittaa antibioottireseptin.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sitten Kerttu sai päälle vielä ripulinkin, mikä tarkoittaa sitä, että juostiin se yö ja seuraavakin ulkona muutaman tunnin välein. Onneksi se kuitenkin osaa pyytää ulos, ettei sisälle ripuloi. Tänään vielä Nuuttikin rupesi ripuloimaan. Me siis jatketaan joululomaa ja jätetään huomisen treenit väliin, ihan turhaan noita vie tartuttamaan toisia, kun tuo ripuli näyttää tarttuvaa laatua olevan.

Toivottavasti sitten kaikki vuoden sairastelut sairastellaan nyt, ja loppuvuosi pysytään terveinä. Hirveen tylsää, kun muka itsellänikin olisi hirveä treeni-into. Jännää vaan että se treeni-into iski juuri silloin, kun huomasin Kertun sairastelevan...

2 kommenttia:

 1. Nyt vasta löysin teidän blogiin, kiva aina löytää näitä uusia seurattavia :)
  Meidän blogi löytyy osoitteesta jumikiksi.blogspot.fi
  Harmillinen vuodenvaihde teillä tosiaan ollut, toivotaan parempaa jatkoa tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, minäkään en ollut vielä teidän blogia löytänyt. Pitääpä ruveta seurailemaan. :)

   Poista