perjantai 17. tammikuuta 2014

Kannusta ja viime aikojen treenejä

Viime viikonloppu meillä koirien kanssa menikin reissatessa, kun lähdettiin pitkästä aikaa käymään Kannuksessa. Koirista mukaan pääsi Kepe ja Nuutti. Wäinökin kyllä viihtyi aikanaan siellä, mutta kolme koiraa ja julkisilla matkustaminen ei oikeen sovi yhteen, joten Wäinö jätettiin matkasta pois.

Kertusta voisi vaikka sanoa sen verran, ettei se tarvinnut yhtään pahoinvointitablettia koko viikonloppuna. Lyhyet linja-automatkat ja pidemmät henkilöautomatkat siis menee ihan kivasti nykyään. Pitkiä reissuja ei vielä uskalleta yrittää ilman lääkitystä, mutta toivottavasti joskus nekin onnistuu. Kertusta voisi sanoa myös sen verran, ettei se yrittänyt syödä ketään aikuista. Lapsiakaan se ei syönyt, mutta en tiedä miten olisi käynyt jos niitä olisi ihan nenän eteen tuotu. Alkaa olla jo melkeen ongelmallista tämä lapsiin suhtautuminen, enkä edes tiedä missä vaiheessa se on näin pahaksi päässyt. Loppusyksystä, siis alle pari kuukautta sitten se vielä yhteislenkkeili lapsen kanssa ilman ongelmia. Ärsyttävää, ja ärsyttää myös se, ettei lähipiiristä oikeen löydy sellaisia lapsia, joiden kanssa Kepe voisi harjoitella käyttäytymistä.

Mutta muuten Kepe oli siis ihan kivaa matkaseuraa. Hallilla käytiin pariin otteeseen treenaamassa, ja ihan hyvin Kerttu suurimmaksi osaksi tekikin. Ensimmäisellä kerralla halli on sen verta täysi, ettei siellä oikeen päässyt mitään tekemään, toisella kerralla oltiin siellä kaverin kanssa kahdestaan. Kerttuhan yllätti ihan täysin, ja vielä negatiivisesti, kun se päätti alkaa vahtimaan kaverin koiralta hallilla ämpäriä, joka ei meidän treeneihin mitenkään edes liittynyt. Se karkasi siis kesken treenien toisen koiran päälle, mutta onneksi kummallekaan ei mitenkään käynyt, eikä kumpikaan ollut mitenkään tappomielellä hommassa mukana. Välikohtauksen jälkeen Kepe keskittyi taas treeneihin, eikä yhtään yrittänytkään karkailla mihinkään. Kertulla on ollut sellaista pientä resurssien vahtimista toisilta koirilta, muttei se aggressiiviseksi ole käynyt. Ja kotona tuollaista hommaa on ihan älyttömän vähän. Meillä siis on luut lattialla ja ruokitaan samaan aikaan jne, eli mihinkään erikoistoimenpiteisiin ei ole tarvinnut ikinä ryhtyä. Ärinöitä tulee vaan siinä tapauksessa, että Nuutilla kiehuu yli. Ja kotihallilla Kerttu ei ole ikinä mitään vahtinut, ei edes treenireppua, vaikka hallilla onkin vieraita koiria. Sen takia tuo hyökkääminen tuli ihan puun takaa.

Mutta sillon kun treenattiin niin Kerttu teki ihan kivasti töitä. Otettiin vähän seuraamisia, luoksetulon pysäytyksiä, hyppynoutoa ja tunnaria. Luoksetulossa maahanmeno on hidas, mutta toisaalta sillä on kaikki maahanmenot hitaita. Pitäisi vissiin ruveta kiinnittämään siihen vauhtiin huomiota. Tunnari menee ihan kivasti, se osaa nyt ilmaista oikean seitsemästä kapulasta.

Nuutin kanssa ei ensimmäisellä treenikerralla tehty juuri mitään, koska Nuutti ei pystynyt keskittymään. Toisella kerralla Nuutti taas teki ihan älyttömän hienosti töitä. Otettiin sen kanssa ruutua kokonaisena liikkeenä ilman namialustaa, ja se juoksee kyllä hyvin sinne keskelle asti. Se pysähtyy käskystä, eikä ennakoi maahanmenoa, vaan hyvin odottaa maahanmenokäskyä. Seuraamaan tullessa se etsii aika hyvin oikean paikan, mitä nyt vähän edistää, mutta se nyt tekee sitä muutenkin, ja minä olen sen sille sallinut. Nuuttikin sai tehdä hyppynoutoja. Tehtiin niin että seisoin pari metriä oikealle hypystä, nakkasin kapulan ja Nuutin piti mennä ja tulla hypyn kautta. Nuutin kanssa otettiin myös seuraamispätkää, luoksetuloja ja pääsi se tekemään vähän agilityäkin. Aksassa keskityttiin lähinnä kontakteihin (toimi) ja keppeihin. Kepeissä Nuutti kyllä menee, vaikka seison siellä alussa paikallaan, mutta jos yritän leikata toiselle puolelle niin ei varmasti onnistu. En tiedä mikä siinäkin on ongelmana. Mutta hyvin Nuutti veti koko tunnin. Muutenkin se oli superreipas koko Kannus-reissun ajan, ei edes miehet pelottaneet.

"Pääsiskö syliin?"
Ouluun palattiin maanantaina, ja tiistaina jatkui sitten omat treenit. Ensin oli Nuutin vuoro, ja tehtiin avoin luokka kokeenomaisesti. Paikkamakuu meni vituroilleen taas vaihteeksi. Sekin liike on aloitettu alusta ties kuinka monta kertaa, se pelaa sen jälkeen ehkä jonkun kuukauden ja hajoaa taas. Nyt Nuutti piippas koko kolme minuuttia, vaikken edes mennyt piiloon. Tosi ärsyttävää. Seuraaminen sillä menee kivasti, mitä nyt sitä edistämistä on vähän. Liikkeestä maahanmenossa sillä on pitkät piuhat, sillä menee hetki ennen kun se tajuaa, että sai käskyn, mutta sitten pamahtaa kyllä nopeesti maahan. Sama meininki luoksetulossa. Käskyllä menee aikaa että se menee aivoihin asti. Liikkeestä seisominen jätettiin väliin, koska Nuu sotkee sitä istumisen kanssa. Nouto meni muuten hyvin, mutta pudotti kapulan mun varpaille, kaukoissa ei pysynyt istumassa kun oli taas niin paljon painetta pienelle koiralle, hyppy taisi mennä hyvin. Ei siis tällä kyllä ykköstulosta olisi luvassa. Paikkamakuusta ei varmaan kannata edes haaveilla mitään vitosta isompaa numeroa, ja nollille olisi mennyt myös seisominen ja kaket. Saapa nähdä, kouluttaja on kyllä sitä mieltä, että sille saa sen TK2:sen jos vaan koiralla pysyy pää kasassa, mutta kun musta tuntuu hyvin todennäköiseltä että sen pää hajoaa. En siis tiedä että yritetäänkö edes ollenkaan, vai suunnataanko suosiolla rally-tokoon. Mutta jos jotain positiivista pitää repiä, niin ei Nuuttia haitannut vaikkei sitä namia tullut. Sillä nyt vaan oli niitä isompia henkimaailman asioita ressattavana.

No, onneksi sentäs Kepellä meni paremmin. Sen kanssa tehtiin alokasluokka kokeenomaisesti. Kehääntulotarkastuksessa se sai vielä namin, mutta nyt alkaa sekin sujua. Paikkamakuussa väänsi itseään vähän vinoon, ja teki jonkun ihme hypyn sivulle. Kuitenkin hirveän rauhallisena makasi sen pari minuuttia paikallaan. Seuraaminen meni mukavasti, paitsi että viimeisen perusasennon jätti tekemättä, jäi kuulemma vaan jousille. Liikkeestä maahanmenossa reagoi heti, mutta maahanmeno hidas. Luoksetulossa tuli vauhdilla, mutta jäi kauas. Uskoisin että johtuu minusta, koska aloin valmistautumaan törmäykseen ja siinä vaiheessa Kepe iskikin nopeesti takapuolen maahan. Olisi varmaan tullut paremmin, jos olisin vaan antanut olla. Liikkeestä seisomisessa väisti jostain kumman syystä, kun tulin takaisin. Vapaana seuraaminen oli hyvää, paitsi että taas meinasi jäädä viimeinen perusasento tekemättä. Hypyssä meinasi hypätä takaisin, varmaan sen takia kun ollaan tehty viime aikana hyppynoutoa. Liikkeiden väleissä oli turhaa ilottelua, että varmaan olisi hyvä pitää niissäkin koira käskyn alla. Mutta ihan hyvältä sen liikkeet nyt näyttää, kyllä nuilla pitäisi ykköstulos irrota. Nyt vaan jännäämään, että riittääkö virta seuraamisiin jos ne on peräkkäin, ja että kestääkö Kerttu vierasta tuomaria. Video treeneistä löytyy:Noh, keskiviikkona pidettiin vapaata ja torstaina oli Nuutin agilityt. Nuutti veti taas ihan hyvin, ohjaaja olisi voinut olla taas tarkempana. Tuota on niin jännä ohjata, kun ei se juuri tarvitse merkkejä, se lukee niin pienestä että mitä tehdään ja mihin mennään. Väliajoilla en sitten kehdannut heittää koiraa kylmään muovihäkkiin, eli tehtiin sen kanssa sitten jotain pientä. En esim. tiennyt että se osaa ylempien luokkien kaukot, mutta niin vaan näytti osaavaan pelkästä käskysanasta. Koira oli tuolilla, että kamalasti ei liikkumisen mahdollisuutta ollut. Tehtiin myös esine-etsintää pitkästä aikaa (niin pitkästä aikaa, että meillä meni hetki ihan käskysanan muisteluun), ja Nuutti työskenteli tosi hyvin. Ei sitä kiinnostanut edes lähteä agiradoille muiden koirien sekaan, koska sillä oli työt kesken. Etsittiin pariin otteeseen kolmea lelua, joista yksi oli levyn alla piilossa, ja kaikki löytyi.

Kepe taas teki eilen ihan pientä palauttavaa tokotreeniä, helppoja juttuja paljolla palkalla. Tämän päivän saavat molemmat huilia, vaikka Kepen kanssa on vähän tehty ylempien luokkien kaukoja ja tunnaria. Muuten ollaan vaan vähäsen juostu tuolla kylmässä metsässä, Nuutti-parka ei oikeen siellä tarkene. Semmonen 45 minuuttia putkeen tuntuu olevan Nuutille nyt se kipuraja, että sitä pidemmälle ei viitsitä lähteä.

Kertun antibiootti loppui eilen, ja kaipa tuo on nyt parantunut. Ei se enää sisälle tee, mutta ulkona välillä pissailee useemmin, välillä taas ihan normaalisti. Stiksissä sillä on kuitenkin proteiinit yhdellä plussalla. Voi olla että pitää käydä vielä ensi viikolla katsomassa että on kai se varmasti terve. Minä oon varmaan vaan harhaluulonen näiden pissatautien kanssa, mutta syytetään siitä ihan Nuuttia. Sen sitä saa kun viet koiranpennun pissatulehduksen takia lääkäriin, ja huomaat ettei sen toinen munuainen toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti