keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kisanomaista

Pikapäivitystä tällä kertaa.

Kertun kanssa tokotreenit on jatkuneet, vaikka ehkä vähän turhan lepposalla aikataululla, jos miettii että kisoihin on enää reilut pari viikkoa. Ollaan siirrytty jo puoliksi ulos treenaamaan, käyty yhdessä tokokoulutuksessa ja treenannut myös kisanomaisesti.
Ulkona on vaikeeta. Ei löydy (vieraat) merkit eikä ruudut ja koira on hidas ja tahkea. Pitäisi ostaa itselle kunnon merkit, ettei tarviisi käyttää noita 10 sentin korkuisia joita ei näe metrin päästä. Toki koira oli myös kipeä (rupesi illalla ihan kunnolla oksentamaan, plus sitten lihasjumeja taas on vaikka muille jakaa), mikä vähän myös selittää tahkeutta.

Tokokoulutuksessa opiskeltiin vähän zetaa ja seuraamista. Hitaita istumisia ja maahanmenoja zetassa, ja hitaita istumisia myös seuraamisessa. Seuraamisessa myös järkyttävää poikittamista. Mutta ainakin zetassa on pientä edistystä, välillä jopa alkaa onnistumaan. :)

Tänään kisanomaisissa otettiin ohjattu, ruutu, tunnari ja kaukot palkatta. Ohjattu oli vasemmalle, ja oli hyvä. Ruudussa meni merkille, mutta lähti sieltä sitten taas hakemaan ohjatun kapuloita. Yritin uudestaan, mutta parhaimmillaan sain Kertun ehkä viidentoista metrin päähän, eli kauas jäi ruudusta. Ekaa kertaa kävi näin, mutta olosuhteet oli vähän normaalia vaikeemmat (ruutu oli erillä kentällä mitä merkki, eikä kenttiä ollut ihan selkeesti yhdistetty, hyppy oli matkalla mitä piti jäädä katsomaan, hypyn vieressä oli agilityn puomi ynnä muuta häiriötä). Tunnarissa ei mitään häikkää, paitsi palautus saisi olla inasen tiiviimpi. Tuo se kuitenkin kapulan suoraan eteen. Kaukot ihan hyvät, mutta m-s-i-vaihdossa taas liian etupainoinen seisominen, minkä takia takaset sitten vähäsen liikkui istuessa. Kokonaisuudessaan ihan hyvä suoritus, ruutu ei vaan nyt onnistunut.

Huomenna taukoillaan taas tokosta ja mennään paimeneen. Pitää sitä muitakin lajeja vissiin treenata, varsinkin jos meinaa syssymmällä kisata. Agit meillä on vähän paussilla muiden menojen (lue: työvuorojen) vuoksi.

Muuten lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu Kertun hieronta ensi viikolla. Olen sitä vähän venytellyt kotona, ja sen takajalkojen liikeradatkin on jo rajoittuneet jumien takia. Seuraaminen toisaan poikittaa, eikä varmaan jääviäkään ole kiva tehdä ihan jumissa.

Tokokokeisiin ilmottautumisiakin on mennyt jo pari kappaletta. Ensimmäinen on sillon reilun parin viikon päästä, toinen siitä puolitoista viikkoa eteenpäin.

Ihan uusi aluevaltaus meille on näyttelyt, mihin sain onneksi Katrin ylipuhuttua Kertun esittäjäksi. Harrastus-H:n metsästys alkaa siis kesäkuussa. Ajattelin salakuljettaa sen bc-kehään, sieltä voisi tulla helpommin menestystä mitä aussiekehästä.

Kesäkauden treeniryhmiä vielä mietitään. Molemmat laitoin agilityyn, mutta muut lajit on vielä vähän auki. EVL-ryhmä tulee olemaan itseohjautuva, ja siitä en viitsisi maksaa, joten alustavasti ilmotin Kertun tokossa VOI-ryhmään. Pitää katsoa että otanko sille kuitenkaan ollenkaan paikkaa. Nuutti treenaa vaan agilityä, sille en edes hakenut muuta paikkaa. Kertun rally-tokouran alottamista vielä vähän mietiskellään, että haenko sille paikkaa. Tottikseen tai maastoihin en lähde, tuota rähjää en saa BH:sta läpi jos se vielä meinaa miestuomareille äristä. Maastoja mielellään treenaisin, mutta ihan kävellen ei sinne metsän keskelle pääse. Paimennusta olisi tarkotus jatkaa vähän ahkerammin kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti