tiistai 28. huhtikuuta 2015

Talvikauden viimeset agit

Eilen saatiin talvikausikin pakettiin, kun oli viimeiset aksatreenit. Edelliset pari-kolme treeniä oli töiden takia jääneet väliin, joten ennen treenien alkua tiedettiin, ettei tästä välttämättä mitään tule.

Eikä tullutkaan. Kertulla oli korvat ihan kiinni koko treenin, se ei malttanut yhtään kuunnella mitä sille sanoin, koska esteet ja juokseminen. Pari kertaa piti keskustella, että kumpi tässä päättääkään että miten rata menee, ja pari kohtaa radasta oli Kertulle oikeesti vaikeita. Välistävetoja ei olla ilmeisesti tarpeeksi harjoiteltu, koska ne tuottivat ongelmia rafalla, ja toinen ongelmakohta oli A:n ja putken erottelu. Tällä kertaa myös kepit oli Kertun mielestä vaikeita, se skippasi pari kertaa viimeisen kepin, ja koska se teki virheen, siitä tuli hirveän epävarma kepeillä. Saatiin sille kuitenkin muutamat onnistuneetkin kepit loppuun. Hitaasti se meni ne silloinkin, mutta keskittyi kyllä tosi tarkasti. Mutta Kerttu hakee edelleen keppejen aloituspaikan tosi kivasti.

Nuuttikin kävi juoksemassa talvikauden viimeiset agit. Kerran karkasti radalta, mutta ilmeisesti vaan säikähti räkyttäviä koiria ja lähti sen takia. Muuten meni ihan mukavasti. Edelleen muutaman esteen jälkeen sai palkkaa. Kiva päästä Nuutinkin kanssa ulkokaudelle, koska tuo halli sitä jostain syystä paineistaa. Kuitenkin nyt pari viimestä kuukautta on mennyt ihan kivasti, ei ole paineistunut kovinkaan pahasti ja on keskittynyt tekemiseen, niin ehkä silläkin on vielä toivoa.

Tokon suhteen oltaisiin tauon tarpeessa. Tai ei ehkä Kerttu, mutta minä ainakin. Ikävä kyllä taukoa ei ole vielä näkyvissä, ensin pitäisi ainakin kolmet kisat käydä läpi. Loppukesästä meinasin että keskitytään ihan vaan aksaan ja paimentamiseen, ja jätetään tokot hautumaan.

Ongelmia tokossa on edelleen zeta ja seuraaminen. Ohjatun kanssa oli ongelmia, Kerttu halusi hakea vaan keskikapulaa. Nyt on kuitenkin taas muutamat treenit takana, missä ohjattu on onnistunut tosi kivasti. Ruudun paikan kanssa sama juttu, Kerttu on jotenkin tosi huonosti hakeutunut ruutuun, mutta nyt on taas jonkin aikaa onnistunut sekin hyvin.

Seuraaminen on tällä hetkellä sen näköstä, että jos edes pisteitä saadaan niin hyvä. Vire on ihan onneton, ja perusasennot tulee tosi viiveellä. Zetasta ei luultavasti edes saada pisteitä, koska ainoa mikä onnistuu on seisominen (liikkuroituna siis. Ilman liikkuria saattaa koko liike onnistua). Että tosi hyvällä fiiliksellä lähdetään kokeeseen (not). Oma olematon motivaationi koko lajia kohtaan ei nyt kyllä auta yhtään, koska treeneissä saattaa olla pipo välillä turhan kireällä.

Kävästiin myös viime viikolla katsomassa Wäinöä. Herra on saanut vähän uusia harmaita karvoja koristamaan naamaansa, mutta käytökseltään edelleen on semmonen ikipentu. Häntä heiluttaa koiraa, kirjaimellisesti, ja se häntä heiluu ihan kaikelle. Ihana nähdä, miten hyvin se voi. Se jatkaa onnellisten eläkepäivien viettoa porukoillani, koska edelleen se stressaantuu Kertun seurasta. Ja jotenkin tuntuisi ilkeältä tuoda se kerrostaloon, kun se kuitenkin on viimeiset kuusi vuotta asunut rivi- ja omakotitaloissa, jos poisluetaan yksi kesä muutama vuosi sitten. Sillon asuttiin pienkerrostalossa, kun tein Kemissä TOP:ia koululle.

Kerttu pääsi viime viikolla myös laseroitavaksi, kun oli taas kehittänyt mukavat lihasjumit. Seuraava lihashuolto taitaa tapahtua jo kuukauden päästä, kun tuo näköjään menee niin nopeesti jumiin. Nyt oli kolmen kuukauden väli, ja sillä oli melkeen joka lihas jumissa. Jumissa oli sen perinteisen takapään lisäksi myös selkä ja lavat ja niskat.

Ens viikolla sitten alkaakin jo kesäkausi. Molemmille koirille on paikat agilityyn, ja Kertulla on itseohjautuva paikka tokossa. Kauan pähkäilin että otanko paikkaa vastaan, mutta päätin sitten että eipä siinä kuitenkaan hirveästi häviä muuta kuin rahaa. Ikävästi on treenit levinneet kolmelle päivälle, ja vuorotyöläisen on vähän vaikea saada kaikkia niitä iltoja vapaaksi, mutta kunhan aina silloin tällöin pääsee mukaan. Ihan tästä syystä jätettiin tältäkin kesältä rally-toko pois, kun ei vaan irtoa enää enempiä vapaailtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti