tiistai 7. huhtikuuta 2015

Tokoja ja muuta treeniä

Viime aikana ollaan vähän höllätty treenitahtia. Normaalisti jos treenataan viitenä päivänä viikossa, niin nyt ollaan treenattu suunnilleen kolmena. Loppukevät ja kesä tulee kuitenkin olemaan niin kisarikasta aikaa, että pitää koirankin saada vähän hengähtää.

Aina se kaivautuu kainaloon päikkäreille
Tokossa ollaan tehty luokkatreeniä, ja sitten ollaan keskitytty lähinnä zetaan. Oon pyrkinyt pilkkomaan zetaa pieniin palasiin, mutta en oikeen tiedä ollaanko suuremmin edistytty. Jos otan erikseen jääviä, Kepe ei sekota niitä kertaakaan, mutta sitten kun laitetaan zetan merkit, niin heti menee homma vaikeemmaksi. Oon yrittänyt vaan seurauttaa sitä zetan läpi tai ottaa vaan yhtä jäävää, mutta Kertun mielentila on mitä on. Nyt tehdään jonkin aikaa zetaa loppupalkalla, katotaan jos se auttaisi.

Askelsarjoja ollaan myös tehty, ja ne on nyt ainakin kaaviosta erillään hyvät. Muuten ollaan seuraamista tehty tosi vähän. Ehkä sitäkin pitäisi treenata, mikäli meinaa saada seiskaa parempaa asrvosanaa. Muu treeni on semmosta pikkuviilausta, metallin pitoa, kaukojen s-i-vaihtoa, merkkiä, ruudun paikkaa yms.

Agilityt näyttää Kertun kanssa nyt vähän siltä, että kai se lisenssi on kesälle ostettava. Rimat ollaan saatu nostettua 55 senttiin, ja korvatkin on aika kivasti mukana. Kepit hakee tosi hyvin, ja kontakteillakaan ei pahemmin ole ongelmia. Ei me vielä hirveesti puhtaita ratoja juosta, mutta se johtuu enempi kartturista mitä koirasta. Nuuttikin on nyt jokusen viikon juossut tosi kivasti treeneissä.

Kurakelit :/
Juoksukausikin saatiin alotettua. Kerttu vetää huomattavasti paremmin mitä veti syksyllä. Jotkut palikat on vissiin menneet senkin päässä oikeen päin, kun nyt se vetää kivasti valjaissa mutta hihnalenkeillä ei vedä enää niin pahasti. Joskus saatetaan jopa lenkkeillä ilman vetämistä. Toisten koirien ohitukset pitää saada vähän nätimmiksi, mutta niitä ehtii hioa sitten kun itellä riittää kunnolla kunto. Nuuttikin on juoksulenkeillä mukana, mutta sen ei tarvii vetää. Nuutti yleensä juoksee viiden metrin fleksissä, ja Kepe yrittää saada sitä kiinni. Nuutin mielestähän ei oo mitään parempaa kun juoksulenkit, ja se vetää koko lenkin letkan kärjessä.

Paimeneenkin olis tarkotus mennä tässä tämän kuun aikana, mikäli meinaa esikokeen käydä loppukesästä. Hirveesti ois kisoja kesälle, jos meinaa kisata tokossa, agissa ja paimennuksessa. Mistähän sitä repisi vapaat viikonloput kaikkeen?

Tokossa ei kyllä ole enää kuin neljät potentiaaliset kisat ennen sääntömuutosta. Toiveet valioitumisesta tämän kesän aikana on siis aika pitkälti haudattu, kun kokeet vaan loppuu kesken. Jos vielä käy niin, ettei esim. töiden takia päästäkään johonkin, niin sittenhän se on vähän siinä. Tuskimpa me nyt kolmea ykköstä putkeen tässä saadaan. No, tarkotus on joka tapauksessa kisata uusillakin säännöillä (ei kai sitä 2½-vuotiasta voi eläkkeellekään heittää), joten toivotaan että edes joskus se valiotittelikin napsahtaa tilille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti