sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tilannekatsaus tokon suhteen

Vaikka blogissa onkin ollut viime aikoina hiljaista, niin ollaan kuitenkin kohtalaisen ahkerasti käyty tokokentillä varsinkin Kertun kanssa, viimeksi tänään tokoringin kanssa. Tarkotus on kuitenkin vielä tänä vuonna kisata, mikä tarkottaa sitä että ahkerasti pitää treenata. Kohta taitaa alkaa kisoihin ilmoaikakin.

Ongelma meillä on ollut Kertun mielentila. Nyt voisin kuitenkin jo sanoa, että parempaan päin ollaan menty. Kerttu on hyvin treeneissä mukana, tekee iloisesti ja häntä heiluu. Ollaan myös ahkerasti ajettu sosiaalista palkkaa läpi, ja selvästi paremmin Kerttu siitä palkkaantuukin. Työtä tuo vielä vaatii, mutta suunta on oikea.

Liikkeet ei sinänsä ole tuottaneet ongelmia, jos vaan koiran mielentila on kohdillaan. Kyllä se osaa, eri asia että tekeekö. Uusi EVL on nykyään tällä mallilla:

Paikallaolot: Ollaan tehty aika vähän. Treeneissä onnistuu, vaikka selkeesti ottaa liikkurista painetta. Toisaalta ainahan se on treeneissä pysynytkin, kisoissa sitten ei välttämättä.

Seuraaminen: Osaa teknisesti kaikki osa-alueet, myös pitkän peruuttamisen käännöksellä, mutta poikittaa (on taas jumissa). Vireen kanssa saa vielä tehdä töitä. Itseni pitäisi opetella kävelemään.

Luoksari: Eka stoppi valuu, toka ihan hyvä. Tätä pitäisi muistaa treenata.

Kaukot: Ollaan pilkutettu nyt sitä seiso-istu-vaihtoa, ja vielä sen eteen pitää töitä tehdä. Ei mitenkään huono, mutta vähän liikkuu. Nyt toki koira on jumissa, mutta kunhan lihakset aukeaa niin tähänkin pitää kiinnittää huomiota.

Kiertonouto: Ihan jees. Merkin voisi kiertää tiiviimmin, ja palautukset tulee varsinkin oikealta vinoon. Merkin kiertoa toki saisi vahvistaa, ettei lähtisi ekana haihattelemaan esteelle tai kapuloille.

Ohjattu nouto: Hyvä.

Tunnari: Hyvä.

Zeta: Tekee joo, mutta paineistuu. Itsekin saatan koiraa paineistaa vahingossa. Parempi kuitenkin mitä keväällä.

Ruutu: Merkitön merkki on vielä vähän kesken. Lähtee hyvin, mutta pysähtyy monesti ennen kun annan käskyn. Muut osat ihan jees.

Eli sinänsä liikkeissä ei mitään kummempia mitä ei pieni treeni paranna. Kaikissa liikkeissä on kuitenkin selvät sävelet miten lähden niitä hiomaan. Samalla joka treenissä treenataan myös sosiaalista palkkaa, ja viikottain otetaan joitain liikkeitä kisanomaisesti. Luokkatreenejä pyritään pitämään suunnilleen kolmesti kuukaudessa kunhan muut treenit antaa myöten, että luokan läpivetäminen ei ole Kertulle enää iso ja pelottava juttu. Liikkurista on tehtävä kiva. Ja sitten vaan peukut pystyyn että kisakehässä suhtautuminen tuomariin on sen verran hyvä, ettei heti isketä punaista korttia pöytään.

Hitto, kyllä tuosta koirasta vielä valio leivotaan.

(FB muistutti, että tasan vuosi sitten Kerttu sai TK2:n. Niin se aika vaan menee.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti