lauantai 1. huhtikuuta 2017

Oulun tokokoe

Kolmen viikonlopun mittainen kisaputki päättyi tänään, kun käytiin Kertun kanssa vihdoinkin tokokisoissa. Siitä onkin melkeen vuosi kun ollaan edellisen kerran tokoa kisattu.

Kisoihin tavoitteeksi otettiin hyvä fiilis. Mulle oli ihan sama että nollaako Kerttu kaikki liikkeet, kunhan se tekee sen häntä heiluen. Ja hyvällä fiiliksellä me saatiinkin liikkeet tehtyä, eikä edes kaikki menneet nollille.

Alkuun oli paikkikset. Ennen niitä kuitenkin juoksutarkistus, ja Kerttu kökötti tosi sievästi paikallaan. Kauheen kivaa huomata että nämä meidän ongelmakohdat ei enää ole ongelmia ollenkaan. Kerttu on tainnut vähän aikuistua.

Istuminen: 10
- Ei mitään valittamista. Istui koko ajan ryhdikkäänä, tassukaan ei liikahtanut. Tässä vaiheessa sai jo huokaista, koska istuminen on Kertulle välillä aika ahdistavaa. Nyt kun se istui hyvin, niin pahin oli tavallaan jo ohi.

Makuu: 8
- Kaksoiskäsky maahan, muuten hyvä. Eikä karkaillut liikkurin alta.

Sitten Kerttu palkalle ja odottelemaan omaa vuoroa. Yksilöliikkeet oli jaettu kolmeen satsiin, ensimmäisessä osassa oli zeta ja ohjattu.

Zeta: 9
- Järjestys i-m-s. Maahanmeno oli hidas, muuten hyvä.

Ohjattu: 8,5
- Haisteli maata liikkurin viedessä kapuloita, ja perusasento lopussa hieman vajaa. Muuten hyvä, ja kuunteli tällä kertaa että kumpi kapula haetaan.

Sitten taas palkkaa suuhun ja jännitettiin vähän treenikavereiden puolesta ennen toista osiota. 

Seuraaminen: 7
- Kaaviossa oli tosi paljon hidasta seuraamista, jolloin Kerttu poikittaa paljon. Oikealle käännökset oli huonoja, ja ohjaaja otti sivuaskeleet turhan etuviistoon. Vire pysyi kuitenkin hyvänä koko ajan.

Ruutu: 7
- Eteenmenoa ei kyllä eteenmenoksi voinut sanoa, kun koira katseli yleisöä ja lähti käskyn saatuaan ihan vinoon. Se kuitenkin löysi ympyrään lisäkäskyllä, ja loppuliike meni ihan kivasti.

Luoksari: 0
- Kaksoiskäsky heti alkuun, stoppi valui tosi paljon, kaksoiskäskyllä maahan. Eipä siinä paljoa pisteitä enää jäänyt.

Tässä välissä Kerttu kävi taas syömässä. Treenattiin myös ahkerasti perusasennosta maahanmenoa, koska se on jostain syystä vaikeaa kisakehässä. Kehän laidalla ei tosin ongelmia ollut. Viimeiseen osioon onneksi jäi ne helpot liikkeet.

Kiertonoutohässäkkä: 9
- Muuten tosi hyvä, mutta vähän turhan kaukaa kiersi törpön. Asentona oli maahanmeno ja oikealta puolelta haettiin kapula. 

Tunnari: 9,5
- En nyt muista mistä lähti puolikas, mutta siis hyvä oli.

Kaukot: 7
- Järjestys oli i-s-m-s-i-m. Sivulla tarvitsi kaksoiskäskyn maahanmenoon, ja ekaan istumiseen kaksi käsimerkkiä. Tuomarihan ei nähnyt sitä toista käsimerkkiä, mutta pisteen pudotti hitaasta istumisesta. Muuten tuomarin kommentti oli, että takajalat oli liimattuna lattiaan, senttiäkään ei liikkunut. Harmittaa sinänsä nuo "turhat" pistemenetykset, kun kuitenkin koiralla on kympin kaukot. 

Yhteensä pisteitä kertyi 230 eli EVL2 tuli tällä kertaa. Sijoitus oli 2/3, palkinnoksi Kerttu sai hyvin kelvanneen lelun ja lihatikkuja. Vissiin siis Kertunkin mielestä hyvä päivä. Kisakehässä Kertun vire säilyi koko ajan. Pikkusen sitä paineistumista näkyy noissa maahanmenoissa, kun niihin tarvittiin tänään neljä kaksoiskäskyä. Jos me nyt tuo luoksari saataisiin sille mallille, että siitä vitonen tulisi, ja ne turhat kaksoiskäskyt pois, niin sitten ne pisteet riittäisivät sinne ykköseen asti. Ei me nyt kuitenkaan aleta niistä tuloksista stressaamaan, yritetään pitää vire ja mielentila hyvänä ja tulokset tulee sitten kun tulee. 

Tulevaisuuden kisasuunnitelmia ei olla vielä päätetty, mutta mikään kiire kisaamaan ei ole. Sen näki jo silloin pari vuotta sitten, että mitä tiheä kisatahti tekee Kertulle, joten kisaillaan edelleen vaan silloin tällöin. Kesällä voitaisiin ehkä kisata jos on hallikisoja, mutta muuten voi olla että meitä nähdään tokokehässä vasta syksyllä. Näistä kisoista jäi kuitenkin hyvä fiilis, molemmat oltiin rentoja kehässä eikä kumpikaan hölmöillyt ihan älyttömästi. Nyt on taas semmonen olo että ei tää ihan niin toivotonta hommaa olekaan. Etukäteen nimittäin vähän pelotti, että jos Kerttu nyt siellä kisoissa jäätyy niin mulla alkaa olla keinot vähissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti