torstai 6. heinäkuuta 2017

Takapakkeja toipumisessa

Ihan on minun tuuria, että niinkin rutiinitoimenpide kun sterkkaus aiheuttaa omistajalle harmaita hiuksia ja koiralle ylimääräisiä lääkekuureja. Kerttu siis sterkattiin perjantaina, ja toipuminen lähti hyvin käyntiin. Viikonlopun ajan Kerttu söi kipulääkettä ja voi pääasiassa ihan hyvin, toki vähän väsyneen oloinen oli. Maanantaina sitten päivälenkillä kiinnitin huomiota Kertun pissan väriin. Se oli tummaa, joten ajattelin että Kerttu ei varmaan ole juonut riittävästi ja että pitää laittaa iltaruokaan vettä. Iltalenkillä kuitenkin virtsa oli selkeästi veristä, joten tässä vaiheessa jo vähän säikähdin.

Kaupungilla ollaan käyty useamman kerran
viikossa
Hetken mietin että pitääkö Kerttu viedä päivystävälle, mutta kun yleisvointi oli hyvä, koira ei kuumeillut eikä siitä enää saisi sille illalle pissanäytetäkään, päätin että otan aamulla näytteen ja katson miltä se näyttää ja soitan sitten lääkäriin. Aamulla nappasin näytteen ja katsoin mitä virtsastix sanoo. Veret oli neljällä plussalla, mutta muuten ei mitään kummempaa löytynyt. PH olisi voinut olla vähän happamampi, ja proteiinit oli heikosti plussan puolella, mutta leukkarit oli normaalit. Pirautin Kertun leikanneelle lääkärille ja ne halusivat näytteen viljelyyn, joten kuskasin näytteen sinne. Jätin Kertulta kipulääkkeet pois, koska se ei niitä tuntunut tarvitsevan ja vähän pelkäsin että verivirtsaisuus voisi johtua niistä. Ruuan sekaan edelleen laitoin reippaasti vettä.
Busseilukin sujuu

Seuraavana aamuna lääkäri soitti, ja sanoi että sedimentissä oli tosi vähäiset muutokset mutta viljelyssä kasvoi kuitenkin bakteeri. Kerttu siis sai aloittaa antibioottikuurin virtsatulehdukseen.

Olen päivittäin Kertun haavaa tarkistellut, ja se onkin näyttänyt siistiltä. Keskiviikkona se kuitenkin punoitti reilusti ja oli turvonnut. Syytin aluksi itseäni ja Hannua, koska Kerttu oli ollut edellisen yön kauluri päässä mutta ilman haavapukua, joten ajattelin että Hannu on haavaa yön aikana sörkkinyt. Olin sittenkin ehkä väärässä, kun syyksi nyt epäillään lankareaktiota. Antibiootit menee joka tapauksessa suun kautta, joten nyt vaan seuraillaan ja jos ei lähde paranemaan niin taas pitää viedä koira näytille. Turvotus on kuitenkin laskenut, joten uskon että parempaan päin mennään. Haavakuvat löytyy postauksen lopusta.

Hannun kanssa ollaan värkkäilty aika paljon. Olen yrittänyt tähdätä siihen, että se olisi kotona niin väsynyt ettei jaksa Kerttua kiusata. Ollaan sen kanssa käyty paljon kaupungilla, se on joutunut mun kanssa ostamaan niin meikkejä, puhelinta ja koirille lihoja. Bussissa matkustetaan myös aika kiltisti, ja omin pienin tassuin kiivetään kyytiin. Hannu kävi myös Evidensian pentukerhossa, mutta valitettavasti Hannulle ei sieltä löytynyt sopivaa seuraa. Joko se itse jäi labbispentujen jalkoihin tai sitten pikkupennut jäi sen jalkoihin.

Hannun kanssa ollaan nyt yritetty keskittyä puremisen lopettamiseen. Alkaa nimittäin oikeesti sattua, kun se puree. Se myös puri mun hupparin hihan rikki, kun päätti rallytreeneissä leikkiä suojelukoiraa.

Tosiaan Kertulta jäi tiistaina rallytreenit väliin, joten Hannu sai sijaistaa. Hannun ekat kimppatreenit siis oli VOI-MES-ryhmässä, koska niinhän se menee että lahjattomat treenaa. Hannu myös teki tosi pätevästi. Seurauttelin sitä lelujen keskeltä, eikä se vilkuillutkaan leluja. Se ei välittänyt yhtään muista koirista treenejen aikana, mutta treenejen jälkeen säikähti treenikaverin portugalinvesikoiraa. Ei ollutkaan Hannu ennen nähnyt niin karvaista koiraa.

Hannulle ei muuta kummempaa kuulu. Tosi vilkas pentu, paljon vilkkaampi kuin Kerttu samassa iässä. Hannu käyttää tosi paljon hampaita, jatkuvasti se on jotain hajoittamassa. Jos mulla pysyy kämppä ja hermot kasassa Hannun pentuajan, niin hyvin menee. Toivotaan parasta.

Hannun ruokintaa ollaan muutettu enemmän 50/50-suuntaan. Sille on niin helppo laittaa iltaruuaksi lihaa, kun Kerttukin saa. Kertun lihoista jää kuitenkin yli, kun olen nyt aika raa'alla kädellä pudottanut Kertun ruokamäärää, koska liikunta on niin minimissä. Osan lihasta olen korvannut Kertulle puurolla, ettei ihan nälkä jäisi, se on kuitenkin ollut niin suursyömäri.

Kertun haava kuvina, olkaapa hyvät:

Alkuviikosta maha näytti tältä

Keskiviikkoaamuna punoitusta ja turvotusta


Keskiviikkoiltana turvotus on pikkuisen laskenut.

Tänään. eli punoitus on vähentynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti