perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappua viettämässä

Meidän vappu on mennyt aika rauhallisissa merkeissä. Vähäsen treenattiin, ja sen jälkeen lähettiin käymään pohjosessa Wäinöäkin moikkaamassa.
Treenit sujuvat molemmilta koirilta hyvin. Nuutin kanssa otettiin ruutua, voittajan luoksetuloa ja jääviä. Ruudussa vaihdettiin namialusta kosketustargettiin, ja vähän piti pari kertaa muistutella Nuutille, että pitää mennä sinne ihan keskelle ruutua. Loput toistot sujui sitten paremmin. Luoksetulot menee ihan kivasti takapalkalla. Stoppi on parhaimmillaan aika kiva, maahanmeno valuu. Se valuu ehkä yhden koiranmitan, pahimmillaan kaksikin. Ei kuitenkaan vedetä tästä hirveää stressiä, koska todennäköisyys sille, että voittajassa kisataan on aika pieni. Jäävissä tehtiin vaan sitä, että pystyn vaikka kiertämään koiraa ympäri eikä Nuutti liiku. Seuraamispätkääkin tehtiin.

Pikkususi
Koko porukka koossa, Papi, Nuutti, Wäinö, Kerttu, Uno ja Julius
Kertun kanssa otettiin seuraamista, jääviä, ruutua, avoimen ja voittajan luoksetuloa ja avoimen kaukoja. Seuraaminen meni nyt tosi hyvin, koiralla oli vire ihan kohillaan eikä lähtenyt karkaamaan oikealle käännöksissäkään. Jäävissä ei ollut mitään ongelmaa. Ruutua piti Kertullekin vähän muistutella, mutta kun sai ensimmäisen kerran naksauttaa hyvästä ruutuunmenosta, niin loputkin alkoi onnistua. Edelleen ruudusta seuraamaan tuleminen vaatii treeniä, koska Kertun mielestä sillon saa painattaa täysillä ohi. Avoimen luoksetulo toimii, voittajankin yllättävän hyvin. Maahanmeno siinä ei ole yhtään niin pöljä mitä liikkeestä jäävässä. Voisi toki olla nopeampikin, ja parin toiston jälkeen alkaa tekemään vaan pysähdyksiä, kun odottaa palkkaa. Kaukoissa edelleen se takapuolenliikutusongelma, mutta sitä yritetään ratkoa nyt taas seinän vieressä.


Mutta siis hyvät treenit, ja näiden pohjalta ilmottaisin koiran vaikka heti avoimeen. Ehkä me kuitenkin käydään vielä viikonlopun aikana treenimässä ja katsomassa miten sillon menee, ja tehdään päätökset sitten sen jälkeen.

Muuten ei olla tehty mitään kummempia. Vähän juostu Kertun kanssa ja juoksutettu shelttejä. Wäinö onnistui itsensä jotenkin telomaan, tuloksena kiva ruhje ylähuulessa ja katkennut ylähammas. Uunokin leikki vähän turhan verenmaku suussa (kirjaimellisesti), mutta sillä oli vaan ikenessä pikkuinen haava. Tapaturma-alttiita näyttävät olevan nämä veljekset.

Kesän ryhmäpaikatkin selvisivät. Nuutti treenaa kesän VOI-EVL-ryhmässä tokoa ja agilityä 1-2-luokkalaisten kanssa. Kerttu treenaa tokoa AVO-VOI-ryhmässä, ja mölliryhmässä agilityä. Tottisryhmäänkin se pääsi, mutta katotaan nyt otetaanko paikkaa vastaan, kun se meni niin kurjasti tokoryhmän kanssa päällekäin.


Ulkonäöstä alkaa huomaamaan että ikää tulee. Käytöksestä onneksi ei. :)

Kertun aamujumppa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti