sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kesäkauden lopetus

Kesä on jo siinä vaiheessa, että illat on sen verta kylmiä ja pimeitä, että tästä lähtien treenataan ohjatut treenit hallissa. Meillä on sinällään kiva tilanne, että meitä odottelee ihan uusi, lämmin ja iso halli talvikauden treeneihin.

Tokoilun suhteen on nyt vähän motivaationpuutosta, kun on tajunnut, että kuinka hemmetisti tässä on tekemistä ennen voittajaa. Jostain syystä sillä nyt menee tunnarikin huonosti, kun lisätään vieraan haju. Se hakee ensimmäisen kapulan, ja sitten palaa kapuloille ja käyttää nenäänsä vasta sitten. Ärsyttävää, mutta eipä auta kun palata alkuun. Ja ruutuun meno on ärsyttävän epävarmaa. Sille ei voi jättää ruutuun nameja että menisi nopeemmin, koska se alkaa käyttää sitten liikaa nenää, ja kuolleet lelut ei sitä yhtään kiinnosta. Nyt on tehty jokunen kerta niin, että apuohjaaja käy ruudussa sitä hetsaamassa, sillon menee hyvin. Seuraava ongelma onkin ruudussa pysyminen, kun nyt se sieltä varastaa heti kun selän käännän. Ollaa tehty niin, että kävelen kolmiota siinä edessä, ja käyn palkkaamassa koiran ruutuun. Tätä joudutaan tekemään varmaan aika kauan. Seuraamisessa tosiaan poikittaa reilusti ja tekee hitaat perusasennot, ja koko seuraaminen on nyt treenitauolla niin kauan, kun saan Kertulle hierojan. Ei viitsi alkaa vääntämään sitä väkisin suoraksi, kun ei tiedä kuinka jumissa se on. Luoksarin stoppia ollaan saatu vähän paremmaksi, mutta maahanmenon opettaminen on pitänyt alottaa alusta, joten kovasti on sekin kesken. Istuu kyllä liikkeestä, muttei vielä onnistu seuratessa. Metallia noutaa, mutta palauttaa ravilla. Hyppynouto sentään useimmiten onnistuu. Ja kaukot on kivat myös, vaikkei matkaa olla päästy kasvattamaan. Nyt pitäisi vaan olla sen verta malttia, ettei mennä pilaamaan kaukojakin liian nopealla etenemisellä.

Kertun kapula vs. Nuutin kapula. Kertun on tuo pikkunen.
Nuutin kanssa ollaan tehty kanssa tokoa, kun sen kauden viimeset agilityt jäi väliin Kertun tokojen takia. Viimesellä tokotreenikerralla tehtiin liikkuroituna kolme liikettä, eli avon seuraaminen, luoksetulo ja voittajasta metallinouto. Seuratessa edistää ja painaa paljon. Oon nyt opettanut sille, että palkan saa hakea mun oikeasta kädestä niin, että koira kiertää mun takaa. Jos tuo nyt vähän sen edistämisinnokkuutta vähentäisi. Luoksetulossa annoin pysähtymiskäskyn liian myöhään, kun en jostain syystä osaa hahmottaa oikeaa paikkaa. mutta kyllä sen pysähtyminen valuisi, vaikka ihan oikealla kohdalla sen käskyn antaisin. Metallinouto on sillä nyt kauheen kiva, sillä on tosi hyvä vauhti ja asenne, eikä se pelaa turhia kapulan kanssa. Palautusta pitäisi vielä työstää. Paikkamakuussa edelleen ääntelyä. Kävin palkkaamassa kun viereinen koira nousi, jonka jälkeen vähän rauhottui. 

Nyt ollaan kuitenkin pitkästä aikaa päästy vähän pohjosempaan lomailemaan. Wäinö ja Uno tarvitsi pidennetylle viikonlopulle seuraa, ja Kerttukin saa toteuttaa itseään talovahtina. Mitään ihmeellisyyksiä ei olla tehty koko viikonloppuna. Vähän tokoiltiin kaikkien neljän kanssa, mutta Wäinöllä edelleen heittää kuppi nurin ja vatsa sekasin, joten aika vähään se jätettiinkin. Kyllähän sillä olisi intoa tehdä vaikka kuinka paljon, joten harmittaa että pää ei kestä oikeestaan yhtään. Unon kanssa pikkasen tehtiin seuraamista ja takapään käyttöä, ja se on aika pätevä näin kotikoiraksi. Uno on kivan tasapainoinen sheltti, ja uskoisin että jos se olisi jollekin harrastajalle päätynyt, niin siitä olisi voinut tulla hyvä. Nuutin kanssa seurailtiin ja Kertun kanssa harjoteltiin ohjattua. 

Tämän viikonlopun kokoonpano
Muuten koirat on sitten olleet ahkerasti mukana pihahommissa (eli levittäneet ne lehdet, mitä oon saanut haravoitua) ja lenkkeilleet. Wäinöllekin on päässyt ylipainoa kertymään, joten ollaan nyt sitten koitettu panostaa enemmän liikuntaan. Ja kyllähän tuo Kertun olemassaolo tuo näihinkin vipinää, kun pitää yrittää ulkona pysyä perässä. Sisällä pikkumustat edelleen arastelee Kerttua, joten Kerttu joutuu välillä levähtämään portin taakse. 

Talvikauden treenit jatkuu taas reilun viikon päästä. Kerttu ja Nuutti agilitaa maanantaisin, ja Kerttu tokoilee keskiviikkosin. Näillä näkymin rinki treenaa joka toinen torstai. Nuutin tokoilut jää vapaavuoroille, se ei pääse talvikaudella ohjattuihin tokoihin ollenkaan. Enkä rally-tokoonkaan sitä ilmottanut, eli pikku-sheltti saa ottaa aika rennosti tulevan talven.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti