sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Koularin metsästystä eli tokon piirimestikset

Nyt ne on ohi, siis Kertun tämän vuoden kisailut. Viimeset kisat oli tosiaan tokon piirimestikset, ja osallistujia oli muistaakseni 34. Joukkueitakin oli saatu jokunen kasaan. Kertun kanssa kisattiin OKK:n ykkösjoukkueessa.

Itse kisat meni sitten mukavasti. Vaikka sieltä löytyi tosi typeriä kämmejä niin multa kuin koiraltakin, niin fiilis kehässä ja sen ulkopuolella oli hyvä. Jännitys oli yllättävän vähäistä, johtuen osittain ehkä siitäkin, ettei odotukset olleet korkealla. Tuomarina meillä toimi Pärssisen Pipa.

Mutta sen enempiä jaarittelematta, päivän rivistä muodostui tämän näköinen.

Paikkamakuu 10
- Ei kuulemma mitään ihmeellisyyksiä

Seuraaminen 9½
- Tästä olin ylpeä. Tosi kivaa seuraamista Kertulta, varsinkin kun seuraamisen kanssa on ollut ongelmia. Ite huomasin että juoksuun lähdössä vähän irtosi, kuitenkin korjasi nopeasti ja muuten piti paikkansa hyvin. Sitä en tiedä, että poikittiko. Kaavio oli ihana, paljon käännöksiä.

Liikkeestä maahanmeno 9
- Tästä ei Pipan tuomaroitavana tulla ikinä saamaan enempää, ainakaan ennen kuin olen opettanut maahanmenon uusiksi. Se on hidas. Muut osat OK.

Luoksetulo 7
- Pysäytyskäskyn annoin liian myöhään, eli pysähdys venyi. Lisäksi Kerttu ei vissiin osannut päättää, että tuleeko eteen vai sivulle, niin teki semmosen välimuodon, eli perusasento jäi tosi vajaaksi.

Liikkeestä seisominen 8½
- Muuten hyvä, mutta lähti mun mukaan kun kävelin taakse. Tai siis otti muutaman askeleen, käänsi itseään.

Noutaminen 9½
- En kyllä kuunnellut mistä lähti puolikas. Ihan nätti noutaminen, palautus liian nätti. Tai siis siitä puuttuu semmonen röyhkeys, eteentulo tavallaan liiankin nöyrä. Vaikea selittää mikä siinä mättää, mutta jokin kuitenkin.

Kaukot 8½
- Toinen käsky ensimmäiseen istumiseen. Muuten tosi hyvä, varsinkin kun pelkäsin että tämä nollataan.

Este 7
- Huono. Kolautti estettä mennessä, istumien hidas ja laiska, hyvä ettei maahan valunut. Tuli kumminkin tosi hyvin eteen ja nätti sivulle siirtyminen.

Kokonaisvaikutus 10
- Pikkusievää, sanoi taas tuomari (samaa sanoi myös heinäkuun kisoissa). Se tekee hyvin, ja se on tositosi pedantti. Siitä kuitenkin puuttuu semmonen röyhkeys, että tekisi täysillä ja jos sattuu työtapaturma niin ihan sama. Nyt Kerttu varmistelee, että meneehän varmasti oikein, ja siitä varmistelusta tippuu pisteitä, kun se ei tavallaan "suorita loppuun saakka". Itekin Pipalle sanoin, että hiukan ärsyttää kun ei saa koirasta kaikkea irti, mutta Pipa meinasti että nuori koira, iän myötä se varmuuskin sieltä voi tulla. Turhaa sitä nyt stressaa. Antaa tyttösen kasvaa rauhassa aikuseksi.

Kokonaispistemäärä oli 173,5. Tämähän tarkottaa sitä, että kolmas AVO1 tuli, eli Kerttu on nykysellään TK2 Ghosteye's Ice Fern. Sijoitus oli 1/11, joten ei huonosti sekään. Tyytyväinen pitää olla Kertun työskentelyyn. Tosi kivasti se oli koko luokan ajan mukana, vaikka palkkasin sitä aika valjusti kehässä. Se ei kuunnellut yhtään liikkuria eikä edes vilkassut, mitä kehän ulkopuolella tapahtuu. Myös meidän joukkue oli melko pätevänä, joukkuekisassa tultiin toiseksi, ja tiukka kisa olikin kun vaan pisteellä hävittiin voittajille.

Ja Kertun tokokisauraa numeroissa: Hiukan alle 5 kuukautta, 4 kisaa ja yhtä monta ykköstä, kolme AVO-starttia, kolme luokkavoittoa avoimesta, yksi KP ja TK2. Huonoin sijoitus tähän mennessä toinen, kaikki muut tosiaan voittoja. Ei se siis huonosti ole mennyt, vaikka aina ei kisojen jälkeen tyytyväinen ole voinut olla.

Nyt tosiaan matka jatkuu kohti voittajaa. Vaikka ajattelin, ettei pitkään aikaan nyt viilailla mitään, niin kai se on nyt kuitenkin pakko opettaa Kertulle maahanmeno ihan ensimmäisenä. Kuitenkin pääasiassa kevyttä ja kivaa treeniä lähitulevaisuudessa, ja eihän sitä tiedä vaikka maastolajejen pariin hetkeksi eksyttäisiin, ja kävästään varmaan taas lampailla jossain välissä. :) Tosi kiva vaan päästä touhuamaan ilman, että kisat hengittäisi niskaan. Vaikka onhan meillä tosi kovasti töitä tehtävänä ennen voittajaa, mutta ihan vielä ei aleta ajattelemaan sitä.

Avoin luokka ruusukkeina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti