lauantai 4. lokakuuta 2014

Talvikausi potkastu käyntiin

Tämän viikon alussa jatkui taas ohjatut treenit, kun saatiin talvikausi käyntiin. Maanantaina alotettiin agilityt molempien kanssa, tai siis minä Kertulla ja Nuutti jatkoi agilityä toisella ohjaajalla. Meillä on nuo treenipaikat peräkkäin, joten ite en ehtisi mitenkään edes Nuuttia lämmitellä ennen treenejä, jos molempia koiria ohjaisin.

Meijän uusi halli. On se aika hieno. :)
Kerttu treenaa agilityä möllit-kisavalmiit -tasosessa ryhmässä. Käytiin nyt ekalla kerralla ihan melkeen yksittäisiä esteitä. Ensin hyppyputki-hyppy, sitten kepit molemmilta puolilta (jotka nykyään onnistuu Kertulta oikeestaan ilman apuja), sitten puomia ja sitten pikkunen, yksinkertanen rata. Taas meillä oli vähän samaa ongelmaa mitä aiemminkin, eli Kerttu menee ihan hämilleen kun joutuu mun oikealle puolelle. Muuten teki tosi kivasti ja tosi vauhdikkaasti töitä.

Kertun agilitytreenien jälkeen jäätiin tekemään tokoja samalla kun Nuutti juoksi viereisellä kentällä agilityssä. Ihan mukavanoloinen häiriö molemmille koirille, Nuutin pitäisi muistaa keskittyä agilityyn vaikka itse teen Kertun kanssa tokoa, ja Kerttu joutuu tekemään tokoja vaikka se selvästi näkee Nuutin menevän agilityä. Kerran ruutuun lähettäessä Kerttu lähti vähän kaartamaan Nuuttia kohden (annoin tosi huonoon aikaan käskyn, kun en huomannut että Nuutti lähtee radalle samaan aikaan) ja kerran Nuutti kääntyi esteeltä katsomaan meitä, mutta muuten toimivat molemmat hyvin häiriöstä huolimatta.

Tiistaina pidettiin välipäivää treeneistä, ja kun oli niin kesäinen ilma niin käytiin koirien kanssa rannalla leikkimässä. Uimaan en Nuuttiakaan enä
ä vienyt, kun ei se vesi ihan hirveen lämmintä enää ole, mutta saivat kahloa rantavedessä.

Keskiviikkona tokoiltiin taas Kertun kanssa. Tehtiin tunnaria vieraan hajuilla, ja nyt Kerttu nappasi heti oikean, eli jätettiin homma siihen. Sillä on ollut vähän sitä tyyliä, että saattaa napata väärän sillon, kun liikkuri koskee kapuloihin. Ympyrästä hakee paremmin mitä rivistä, ja nytkin tunnarit olivat ympyrässä. Oonkin pyrkinyt tekemään sen kanssa jonoja, ja oikee kapula löytyy monesti sieltä ihan perältä. Tunnarin lisäksi tehtiin ruutua, johon on tullut jo paljon varmuutta. Vauhti ei vieläkään päätä huimaa, mutta menee laukalla ruutuun saakka. Enää ei pysähtele matkalle kyselemään, että saiko varmasti mennä. Ollaan tehty myös paljon ruudussaolotreeniä, eli kävelen kolmiota ja Kerttu makaa ruudussa. Ollaan myös tehty semmosta treeniä, että liikkuri huutelee satunnaisesti käskyä mun kävelyn aikana, ja muuten pysyy, mutta nytkähtää aina siinä kohdassa, missä oikeesti pitäisi kutsua koira sivulle. EVL-ruutua ollaan kanssa tehty lyhyellä matkalla, ja siinä Kerttu juoksee oikeestaan paremmin ruutuun mitä jos lähetän sen mun viereltä.

Kepsun kanssa on myös treenattu liikkeestä istumista, mikä oisi nyt aika lailla valmis. Nopea, hyvä istuminen, ja siinä se könöttää niin kauan, että käyn kierroksen takana ja tuun takasin viereen. Ei sekoita maahanmenoon tai seisomiseen. Luoksetulon stoppiin ollaan saatu lisää terävyyttä, mutta maahanmeno on vielä kesken. Se ei ole vieläkään mikään kovin nopea, ja tarvii välillä toisen käskyn. Siihen pitää ruveta nyt tosissaan panostamaan. Hyppynoudossa ollaan nyt tehty vinoja noutoja, ja aika hyvin Kepe hakee ne hypyn kautta. En ihan voi sanoa että varmasti hakee, jos heitän tosi huonosti, mutta pitää olla jo aika huono heitto, että se hypyn kiertää. Toki mie heittelen tosi huonoja heittoja, eli vielä pitää treeniä lisää. Ostin sille myös uuden sorvatun kapulan (ollaan aina käytetty laipallisia), saa nähä mitä se siitä tuumaa.

Kaukot sillä on tänään olleet tuollaset:


Eli siis muuten ihan jees, mutta maasta vetää itsensä niin etupainotteisesti seisomaan (ja ottaa samalla askeleen), ettei istuminen sitten onnistu. Välimatkaa meillä on suunnilleen viitisen metriä, mutta pitää taas tehdä vähän lähempää että saadaan tuo korjattua. Videossa tarvii kaksoiskäskyn ekaan istumiseen, ja se johtuu siitä että käytin väärää kättä. Normaalisti nousee ekasta.

Torstaina treenattiin rinkiläisen kanssa, ja Kepe toimi aika surkeesti. Juoksi esim. ruudusta metrin verran ohitse, en tiedä sitten että näkikö se ruutua ollenkaan. Oli puhe myös Kertun huonosta leikkimisestä, pitäisi varmaan siihenkin panostaa. Tai siis Kerttuhan leikkii paljonkin, se tuo kotona leluja mun syliin ja taistelee niistä, ja sen kanssa käydään välillä leikkimässä ulkonakin. Se ei vaan palkkaudu leikistä läheskään joka liikkeestä, vaan se odottaa sitä nakkia. Kerttu on kuitenkin hidas suorittaja, siihen oisi tosi kiva saada lisää vauhtia ja lelullahan se oisi helpointa.

Nuuttikin on päässyt treeneihin mukaan. Ollaan sen kanssa väännetty EVL-liikkeitä. EVL-ruutu niin pitkillä matkoilla kun vaan meidän hallissa on mahdollista meni hyvin, ainut että merkiltä tarvitsi kaksoiskäskyn ruutuun, koska meinasi ottaa merkin mukaan. Nuutti on ruudussa välillä valunut etureunaa kohti, joten nykyään pyydän sen suoraan maahan, ja se nyt näyttää toimivan Nuutille. Nuutti treenasi myös zetaa ja ohjattua, ohjatussa ollaan palattu namin hakemiseen alustalta, koska muuten paineistuu. Kaukot tuolla on ihan hirveät, ihan jo i-m-i -vaihdoissa. Seuraamisessa sen paikka on parantunut, enää ei edistä ihan niin pahasti. Ollaan myös harjoteltu oikealla puolella seuraamista.

Huomenna treenataan taas rinkiläisten kanssa, ja varmaan joka päivälle torstaille asti jotain treenaillaan. Torstaina onkin sitten molempien koirien hieronnat, jonka jälkeen ne saavat pari päivää vapaata.Kyllä siltä oikeesti leikataan kynsiä säännöllisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti