lauantai 15. marraskuuta 2014

Nuutin agiepikset ja Kepen tokopäivitykset

Nuutti oli tänään agilitypäivä, kun kotiseura järjesti epikset vielä kerran ennen ensi viikon kisoja. Ratoja oli kaksi, möllit ja kisaavat, ja Nuutti osallistui molempiin. Kerttu ei tänään päässyt agilityilemään, vaikka möllirata näytti siltä, että sen olisi ehkä voinut Kertun kanssa loppuun asti päästä. Hallinta agikentillä on kuitenkin niin surkeaa, etten lähtenyt kokeilemaan ihmis- ja koiramassassa.

Nuutti oli aika reipas agilitaaja. Vähäsen oli kuulemma lähdössä stressannut, mutta radalla kulki kuitenkin hyvin. Kisaavien radalla jumitti vähän kontakteilla, mutta muuten Nuutti teki tosi kivaa ja tarkkaa työtä. Molemmilta radoilta tuli nollat, mölleisä ei sijoitusta koska Nuulla on pari virallista starttia takana, mutta kisaavien radoilta tuli kolmanneksi. Ei yhtään huonosti, minejä oli siinä yhteensä 24, ja samassa luokassa tosiaan myös ne kolmosissa kisaavat. Ensi viikonloppuna sitten katsellaan, tulisiko sieltä tuplanollaa ihan virallisestikin. :) Nuuttihan tosiaan sunnuntaina tekee paluun virallisille kisaradoille, ja juoksee pari ykkösluokan starttia.

Nuutin mölliluokan rata:


Ja kisaavien rata (joka kannattaa klikata auki YouTubeen jos aikoo nähdä jotain):Ja ohjaajana toimii tosiaan Nuutin lainaohjaaja, itehän en tuota vauhtia juokse.

Pitkästä aikaa Nuutistakin palkintopose
Kertun kanssa harjoteltiin tällä viikolla agilitya vaan kerran. Otettiin välistävetoja ja työntöjä, ja loppuun radanpätkä. Kohtuullisesti oli kuulolla, varsinkin lopputuntia kohti alkoi sujumaan.


Tokoakin ollaan yllättäen treenailtu. Keskiviikkona otettiin luokkatreeniä, eli liikkuroituna ja palkatta luoksetulo, tunnari ja hyppynouto. Luoksetulon stoppi valui, mutta on kuitenkin vähän parantunut, tunnarissa ei muuta ongelmaa kun palautus, kun Kepe tykkäisi sylkästä kapulan suustaan turhan aikasin, ja hyppynouto ihan hyvä. Siinäkin palautus voisi olla varmempi. Kuitenkin siis ihan hyvin menneet treenit. Torstaina sitten käytiin tutustumassa uuteen halliin, kun treenattiin nuorten koirien ringin kanssa. Tunnarin liikkuroi Kertulle vähän vieraampi treenikaveri, ja Kepehän ei vaan osannut. Se toi muistaakseni 2 tai 3 väärää, ennen kun haki oikean. Halusin ottaa uusiksi, niin että kapulat on ympyrässä, ja siinä alkoi sähläys jo ohjaajan täyskäännöksen kohdalla (kun Kerttu epäonnistui, eikä se oikeen siedä epäonnistumisia ja oli ihan hämillään). Taas se haki väärän, toisella oikean. Uskon, että se otti vieraasta liikkurista häiriötä, koska muuten treeneissä ei ihan yhtä kauheita epäonnistumisia ollut. Sillä on kuitenkin normitreeneissä tunnari tosi vahva, mutta normitreeneissä onkin tutut liikkurit. Pitää vissiin ottaa tunnareita mukaan kaikkialle ja pyytää porukkaa käpälöimään niitä, että tulee Kertulle vierasta hajua.

Nuutin uusi villapaita
Muutenkaan ei ihan putkeen menneet treenit, ruutuun lähettäessä oli niin hirveästi vauhtia, että ensin meni takarajasta ohi, ja sen jälkeen jäi turhan eteen. Oli se ruudun sisällä, mutta on vähän tuuripeliä että pysyykö varpaatkin ruudussa kun menee maahan. Osittain (tai oikeestaan aika täysin) mun vika, kun olen opettanut sen pysähtymään heti kun ohittaa eturajan.

Perjantaina sitten korjailtiin torstain treeniä. Samoilla kapuloilla tehtiin tunnari, ja nyt ei taas mitään ongelmaa. Ruutua otettiin niin, että lelu oli ruudun takana, että koira juoksee kunnolla perille asti. Sen jälkeen sitten targetin kanssa pysäytykset keskelle. Otetaan varmaan askelta taaksepäin ja tehdään kuuriluontoisesti pelkästään targetilla ruutua. Otettiin myös kaukoja (joita ollaan otettu taas tällä viikolla joka päivä), ja edelleen pientä edistystä on näkyvillä. Ei ne kuitenkaan läheskään valmiit ole edelleenkään.

Tänään Kerttu on viettänyt vapaata. Kävi se vähän katselemassa agilityä, ja teki häiriöseuraamista (ja hyvin tekikin!) kentän vieressä. Huomenna harjoitukset taas jatkuu, tällä kertaa rallytokon parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti