keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kertulle VOI1!

Kertun kanssa käytiin taas eilen kisailemassa. Kisajännitys oli taas ihan hirveä, eikä vähiten sen takia, että koira veti perjantaina kilarit. Se oli treenatessa ihan mahdoton, pörisi ja ärisi ja hyvä jos edes kontaktia otti. Ilmeisesti hallilla ollut lapsilauma verotti Kertun kärsivällisyydestä viimeisetkin rippeet, ja Kerttu päätti olla ihan mahdoton.

Sunnuntaina yritettiin käydä korjaamassa tilannetta, ja sillon Kerttu olikin taas oma itsensä. Ruutua se ei vaan löytänyt ilman melko suurta apua. Tässä vaiheessa siis hyvästelin kaikki toiveet ykköstuloksesta, ajattelin että maaliskuussa sitten kotihallissa yritetään uudelleen.

Eilen lähdettiin kuitenkin reissun päälle. Päivästä tuli melko pitkä, kun kotoa lähdettiin kahdelta ja kotona oltiin taas joskus kymmenen jäljestä illalla. Koira kuitenkin jaksoi hyvin koko pitkän päivän, vaikka kotia tullessa ymmärrettävästi sammui heti.

Ensin oli EVL-luokka, minkä aikana jännättiin kaverin koiran puolesta. EVL:n jälkeen oli voittajaluokan vuoro, ja Kerttu oli suoritusjärjestyksessä ensimmäinen.

Paikkamakuuseen mennessä päästiin jopa kehään, ja tuomarikin sai tehtyä juoksutarkastuksen. Juoksutarkastuksen jälkeen Kerttu lähti omalle kunniakierrokselle, mikä pitää ihan oikeasti tulevaisuutta varten saada pois. Ei se nyt niin häirinnyt, kun Kerttu oli tosiaan ensimmäisenä kehään menossa, mutta kyllä tuommonen edessä meneviä koiria varmasti häiritsisi.

Pisterivi oli tällä kertaa tällainen (sekotettu liikejärjestys):

Paikkamakuu 9
-Haisteli hieman, kääntyi kerran lonkalleen.

Luoksari 8
-Annoin pysähtymiskäskyn liian myöhään, eteen vinosti, perusasento vino.

Liikkeestä istuminen 9
-Voisi olla nopeampi

Seuraaminen 7
-Välillä hienoa pätkää, mutta näkyi miten ollaan tehty vähän pitkää seuraamista. Keskittyminen herpaantui, varsinkin paikallaan käännökset oli huonoja. Perusasennot hitaita.

Hyppynouto 8½
-Palautusasento taisi olla ok, mutta perusasento vino.

Metallinouto 8
-Luultavasti huono palautusvauhti, eteentulokaan ei ollut hyvä, perusasento vino.

Kaukot 7
-Muuten ihan hyvät, mutta kaksoiskäsyä tuli annettua jossain vaiheessa.

Tunnari 9
-Tosi hyvä, mutta palautus taas voisi olla parempi.

Ruutu 9
-Odotin niin nollaa. Ruutuun löytäminen oli tosiaan treeneissä vähän vaikiaa, ja oikeestaan aina ollaan ruutua tehty treenien alkupäässä, että vire riittää. Aika vahvasti siis "ohjasin" ruutuun ennen liikkeen alkua, en suoranaisesti näyttänyt että missä päin ruutu on, mutta ruutuun päin Kerttu kuitenkin oli karkaamassa. Liikkeen alettua Kerttu lähti ruutuun, mutta hieman vinoon. Keskelle ruutua löysi, ja sinne pisti makaamaan. Loppuliikekin onnistui, ja olihan se hieno tunne kun siinä vaiheessa tajusi, että ykkönen näistä kisoista napsahti. :)

Kokonaisvaikutus 9½
-Puoli pistettä pois kun vinot perusasennot niin häiritsi.


Yhteispistemäärä oli siis 265,5, ykköstulos ja sijoitus oli 2/4, tuomarina Tiina Laakko. Kokonaisuutena hyvä koe, mutta oli myös huonoa. Toki tiesin ennen kisaamaan lähtemistä, että esim. perusasennot ei ole kunnossa, ja niihin menikin ihan mieletön määrä pisteitä. Huonoa oli myös alun haihattelut, mutta onneksi loppua kohden Kerttu oli jo tosi kivasti hommassa mukana.

Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on nyt hioa perusasennot kuntoon. Pitää miettiä että annanko palauttaa kapulat eteen vai otetaanko sivulle. Luultavasti edestä alan pyytämään takakautta sivulle, koska etukautta perusasennot jäävät vajaaksi. Sitten lähetään hiomaan EVL-liikkeitä kohti kisavalmiutta, eiköhän me sittenkin kokeilla niitä vanhoilla säännöillä. :) Myös uusia sääntöjä lähdetään jossain vaiheessa treenaamaan.

Muista kuulumisista sen verran, että Kerttu taas hierottiin viime torstaina. Takaosa oli taas ihan jumissa. Nyt pitää vähän hieroskella sitä kotonakin, ja muistaa käyttää säännöllisesti hierojalla. ettei ehdi mennä jumiin. Se kuitenkin vetää itsensä ihan vinoon jumiuduttuaan, ja sen jälkeen sitä saakin taikoa suoremmaksi.
Viikonloppu vietettiin Kannuksessa kaverin luona. Mukana olivat Nuutti ja Kerttu. Nuutti oli ihan elementissään, oli tosi rento ja kiva ja hiljainen ja toimi treenatessa. Kai se ehkä muistaa, että täällä me on asuttukin. Kerttu puolestaan oli vähemmän ihana. Sitä sai pitää portin takana ettei se syö kaverin narttua. Ulkoilivat kyllä yhdessä lähes ilman ongelmia, kerran ottivat yhteen ja sen jälkeen leikkivät sellaista leikkiä, ettei sitä toista olekaan olemassa. Junassa reissatessa Nuutti oli turvassa repussaan, ja Kerttu otti reissaamisen hirveän rennosti köllötellen mun jaloissa.

Sunnuntaina kotiuduttiin, ja maanantaina Kerttu kävi tekemässä tosi pienet tokotreenit, ja iltasella olikin Nuutin agilityt. Vähän paineistu, muttei paha. Ei karannut tai mitään, välillä kävi pois ohjaajan luolta ja sitten tuli takasin.

Tänään jatketaan taas Kertun palauttavilla treeneillä. Eiköhän meillä sitten vähän kevene treenimäärä ainakin hetkellisesti, saa Keps vähän levähtää enne
n kuninkuusluokkaa.

Ei tuo kilpailukirjakaan rumalta näytä :)

Wäinö kävi maanantaina lääkärissä sen toisen takajalan käyttöongelmien takia. Lääkäri kävi läpi selän ja jalan, muttei sieltä kipupistettä löytynyt. Ei siis selvinnyt, miksi Wäinö ottaa välillä yhden jalan pois käytöstä. Kipulääkettä sille kuitenkin määrättiin ihan varmuudeksi. Toivotaan että jalkaongelmat tästä lähtisivät väistymään, kyllä se aina vähän säikäyttää kun seniori mitenkään sairastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti