sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kuninkuusluokan korkkaus

Kertun kanssa korkattiin tänään EVL, ja ei nyt ihan mennyt niinkuin Strömsössä. Liikkeet oli ehkä yllättävän hyviä, mutta kaikki muu sitten meni penkin alle.

Liikejärjestys oli normaali EVL:n liikejärjestys, ja eka osa loppui ruutuun. Tokaan osaan jäi siis noudot ja kaukot.

Ensin oli osuus mitä jännitin ehkä eniten, eli saako tuomari tehtyä juoksutarkin. No sai, mutta hyvin pikaiseen. Sitten päästiin tositoimiin. Rivi ja kootut selitykset:

Paikalla istuminen: 10
- Tähän asti kaikki ok. Sitten tuomari (joka siis oli mies) tuli kertomaan palautteen, ja Kepe ärähti. Odotin jo punaista korttia, mutta tuomari ei mitään korttia vielä antanut, sanoi että itse säikäytti koiran.

Paikkamakuu: 10 
- Itse liikkeessä ei ongelmaa, mutta taas ennen paikkamakuuta ja paikkiksen jälkeen Kerttu piti koko ajan pientä murinaa päällä.

Tässä vaiheessa päästettiin toinen ryhmä paikkiksiin, ja itse arvoin että vienkö Kerttua ollenkaan takaisin kehään, kun se ei näyttänyt pääsevän säikähdyksestään yli. Ajatelin yrittää vielä, mutta niin että pienellä kynnyksellä lähdetään kävelemään, jos siltä tuntuu.

Seuraaminen: 7½ 
- Oli surkeaa, ja taas pärähti tuomarille kun tuomari suunsa avasi. Sovittiin, että palautteet annetaan vasta luokan jälkeen. Itse seuraamisessa vähän hyviä pätkiä, mutta piti paikan tosi huonosti.

Zeta: 7
- Ei istunut, muuten hyvä. Ei enää ärinöitä, kun tuomari ei puhunut.

Luoksari: 8
- Vähän valui, ei paha ainakaan omasta näkökulmasta.

Ruutu: 10
- Olisin tykännyt jos olisi ollut vauhdikkaampi. Kuitenkin tasaisella laukalla teki koko liikkeen. Meni merkille tuomarin ohi, eikä reagoinut mitenkään.

Sitten koira ulos kehästä, ja levähtämään. Toinen osuus näytti sitten tältä:

Ohjattu: 0
- Tuomari tuli viereen, että arvotaan suunta. Kepe piti koko ajan pientä murinaa, joten tässä vaiheessa saatiin keltanen kortti, koska sen olisi pitänyt jo päästä levähdystauon aikana yli siitä säikähdyksestään. Arvottiin suunnaksi vasen, ja jo merkille lähettäessä tiesin, ettei tule onnistumaan. Lähetin merkille sen liian oikealta, koska tuomari oli siinä meidän vasemmalla, enkä päässyt korjaamaan paikkaa oikeaksi. Merkiltä kun lähetin koiran vasemmalle, niin se meni keskikapulalle. En alkanut enää pysäyttämään, kun treenien perusteella tiedän että uudelleenohjaus luultavasti vaan paineistaa sitä enkä siltikään saisi sitä vasenta hakemaan, joten annoin tuoda keskimmäisen. Nyt toki mietityttää, että olisiko pitänyt kokeilla, kun vitonen tästä olisi riittänyt ykköstulokseen.

Metallyhyppynouto: 10
- Palautus olisi voinut olla parempi

Tunnari: 9
- Palautti vähän kauas.

Kaukot: 6
- Tämä jäi vähän harmittamaan. Yksi vaihto jäi suorittamatta, koska Kertun takana juoksi joku lapsi ja Kerttu kääntyi katsomaan sitä eikä huomannut käskyä. Ei pitäisi ottaa tällä tasolla noin pienestä häiriötä, mutta annettakoon anteeksi. Muuten itse vaihdot oli nättejä.

Yhteispisteitä siis 246,5, ja EVL2. Voisihan sitä huonomminkin EVL:n korkata, mutta kyllähän tässä silti potuttaa. Liikkeet oli OK, ohjatun nollan otan vähän omaan piikkiin (olisi vaan pitänyt marssia oikealle paikalle, varsinkin kun tiesin että kumpi haetaan), mutta tuo koiran käytös tuomaria kohtaan oli niin luokatonta, että kovin tyytyväinen ei voi olla. Ei ole aina helppoa tämä homma, kun koira on pehmeä, epävarma ihmisiä kohtaan, terävä ja tosissaan puolustusviettinen. Välillä saa oikeesti miettiä, että millähän taikatempuilla saadaan homma pelaamaan. En taaskaan yhtään tiedä, että miten saisin tuon ärinän pois. Luultavasti meitä ei enää miestuomareilla nähdä, koska suosin yleensä tätä ongelmanvälttelytaktiikkaa. Jos jossain on ongelmaa, älä hakeudu tilanteisiin missä tämä ongelma ilmenee. Toisaalta kun en yhtään tiedä, että mikä tämän rähinän taas aiheutti, koska yleisön seassa olleet miehet Kerttu kävi tervehtimässä häntä heiluen ja syliinkin yritti kiivetä. Ilmeisesti avainasemassa oli nyt Kertun pehmeys: ei vaan yksinkertaisesti säikähdys unohtunut ajankaan kanssa.

Mutta kovin kaukana ei kuitenkaan ykkösestä oltu, joten kai me ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti seuraavia kisoja. Niihin on aikaa yli kuukausi, joten saadaan varmaan siinä ajassa pakkaa eteenpäin, ja koitetaan oikeesti nyt saada se ykkönen kasaan. Jos tuota ärinöintiä vielä esiintyy, niin saa kyllä laittaa mietintämyssyä tosissaan päähän ja pähkäillä ihan urakalla. Toivottavasti tämä oli nyt vaan tämä kerta, eikä Kepe jää muistelemaan tätä enää myöhemmin. Mutta sen vaan sanon, että mielenkiinnolla tuun odottelemaan tämän tytön luonnetestiä.

2 kommenttia:

  1. Tosi harmillinen tuo ettei päässyt säikähdyksestään yli, mutta onnea silti muuten hienosta rivistä joka tosiaan nollaa lukuunottamatta näyttää melkoisen kivalta EVL:n korkkausriviksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Sehän tässä varsinkin harmittaa, että nyt tuo ärähdys jää omaan takaraivoon, ja seuraava kisakehään meno jännittää itteä enemmän. Ja Kerttu ottaa mun jännityksestä aika vahvasti, munhan pitäisi olla semmonen kallio sille, ettei sen tarvii alkaa puolustuskannalle. Mutta liikkeisiin saa olla tyytyväinen noin yleensä, kun ne on kuitenkin aika pika-aikataululla kokoon kasattu. :)

      Poista