torstai 22. kesäkuuta 2017

Lääkärireissulla

Kerttu on viime aikoina kutissut paljon. Se on kylkiään jo jonkin aikaa nuollut, mutta nyt aika vasta on mukaan tullut tassujen pureminen ja nivusten, polvien ja mahanalusen kutiaminen. Muuten iho on siisti, mutta mahanalus ja tassut punoittaa. Kerttu on sen tyyppinen koira, että jos hänellä ei ole asiat hyvin, niin ei ole muillakaan. Tämän kutiamise takia Kerttu alkoi Hannullekin jo ilkeillä, joten pitihän se lähteä lääkäriin kysymään että saisiko tähän jotain troppia.

Lääkäriaika oli heti aamusta, mikä tarkoitti sitä että myös Hannun piti lähteä mukaan. Bussilla matkustettiin keskustaan, ja siitä käveltiin lääkärille. Bussimatka meni yllättävän kivasti, Hannu nukkui ja Kerttu seurasi mun jaloista että ketä nousee kyytiin. Lääkärissä sitten ajat oli vähän myöhässä, joten vähän meinasi alkaa Hannulla kyllästyttää odottelu. Ihan kivasti ne kuitenkin käyttäytyivät. Molemmat kävivät puntarilla, Kertun kohdalla vaaka näytti 18,2 kiloa ja Hannun kohdalla tasan 10 kiloa.

Hannu hitusen hätääntyi kun mentiin huoneeseen ja nostettiin Kerttu pöydälle. Itku tuli kun vietiin sisko pois. Kepe itse oli kilttiä tyttöä ja antoi lääkärin tutkia rauhassa. Tassuista otettiin teippinäytteet, joissa ei kuitenkaan mitään ollut.

Kutinan syy jäi siis vähän auki. Mahdollisesti allergiaa, vaikka onkin vähän hassua että vasta tässä iässä alkaisi vaivata. Mulle itselle vaan tuli mieleen, että Kerttuhan on kyllä saanut nyt noita Hannun nappuloita palkkana, joten pitäisi varmaan varmuudeksi lopettaa niiden anto. Mutta voi olla myös hyttysistä johtuvaa, ja onhan Kertulla juoksukiertokin siinä vaiheessa että karvaa tippuu, joten sekin voi kutittaa. Ja Kerttu on uinut tänä kesänä paljon. Kertulla ei vaan ikinä ennen ole ollut mitään iho-oiretta, joten sen puolesta tuo penturuoka kävisi järkeen.

Lääkkeeksi kuitenkin saatiin kortisonisuihketta, jota suihkuttelen nyt aluksi päivittäin. Toivottavasti tämä auttaa. Ja jos syynä on hormonaaliset ongelmat, niin niistäkin pitäisi pian päästä eroon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti