keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kertun agikisat

Kerttu kävi sunnuntaina juoksemassa yhden radan kotikisoissa. Tälle päivälle ykkösten toinen rata oli hyppyrata, ja kun Kertulla se hypärinolla on jo, niin Kepellä oli tämmöinen tynkäkisapäivä.

Otin Hannunkin kisaturistiksi, ja vähän saatoin kyllä katua päätöstä aina välillä. Suurimmaksi osaksi olivat ihan kiltisti, mutta paljon olivat myös toistensa niskavilloissa ja Hannu komensi Kerttua haukulla, mikä ei meinannut komennoista huolimatta loppua. Häkkiostoksille sitä pitää lähteä, että Raahen kisoissa saa edes Kertun häkkiin, ja pystyisin itse keskittymään Hannuun.

Kerttu siis kävi juoksemassa yhden radan. Se on kyllä jännä miten se tajuaa että on kisatilanne ja sitä alkaa jännittää. Esim. treeneissä lähdössä se ei yhtään haikaile mun perään, mutta kisoissa se lähdössä alkaa hätääntymään että äiskä jätti. Vauhtiakaan sillä ei ole kisoissa ihan yhtä paljon mitä treeneissä.

Tämmöinen rata siis oli:


Eli hylky tuli, kun neiti rynni väärään päähän putkea. Muuten kuitenkin virheetön rata, ja kepitkin onnistuivat, kun ne on olleet monesti kisoissa Kertulle vaikeat. Raahessa jatketaan sitten syyskuun alussa yhden kisapäivän verran.

Maanantaina oli sitten viimeiset aksatreenit kesäkaudelle. Silloin oli epikset, ja Kertun rata näytti tältä:


Virheetön suoritus tuli toisella yrittämällä, ekalla kerralla Kerttu ei ollut ihan parhaimmillaan. Voitto sillä irtosi kuitenkin.

Tiistaina oli viimeinen kerta rallytokoa. Tehtiin rataa, joka muuten meni mukavasti mutta Kertulla tuli joku ajatuskatkos istu-seiso-kierrä koira-kyltillä, eikä noussut sivulta seisomaan, ei edes uusimisen jälkeen. Kertulle tämä kyltti on normaalisti helppo, mutta nyt yritti tarjota tassun antoa ja mitä kaikkea. Spiraali oikealle koira oikealla sitten taas onnistui oikein mukavasti, vaikka välillä meinasi koira keulia. Radan jälkeen mentiin käytösruutuun, ja siitä palkalle. Kentän laidalla otettiin sitten taas tuota sivulta seisomaan nousemista, eikä siinä enää ollutkaan ongelmaa. Lopuksi tehtiin vähän sellainen kuuntelutreenirata.

Tänään käytiin treenaamassa hallilla molempien kanssa. Viereisellä kentällä otettiin aksaa, niin en heti uskaltanut Hannun kanssa alkaa kunnolla touhuamaan, joten leikittiin vaan hetki kahden lelun leikkiä. Hannu oli tosi hyvin leikissä mukana, eikä meinannutkaan lähteä viereisellä kentälle. Hannuhan on melko kova vahtimaan, ja se näkyy ehkä kaikista pahiten hallilla. Nyt se kuitenkin keskittyi ihan vaan leikkimiseen.

Vähän aikaa kun oltiin Hannun kanssa leikitty, vein Hannun levähtämään ja otin Kertun treenaamaan. Tehtiin ensiksi kiertonoutohässäkkä. Koira lähti hyvin kiertämään (vaikka kierrettävän merkin vieressä oli ruutu ja ruudun takana lelu), pysäytin ja pyysin hakemaan oikean kapulan. Kerttu lähti oikealle, mutta vilkuili vasenta kapulaa ja lähti kaarrattamaan sitä kohti, toisella käskyllä kuitenkin meni oikealle. Tehtiin vielä ruutu, hetsasin ruudun takana olevalla lelulla hetken ja vein eteenmenopaikalle toisen lelun. Kerttu lähti hyvin eteen ja ja hyvällä vauhdilla ruutuun. Sitten pääsi Kerttukin palkan kautta levähtämään.

Uskalsin Hannun päästää seuraavalle pätkälle irti, kun oli niin hyvässä kontaktissa eikä yrittänytkään lähteä viereiselle kentälle. Tehtiin vähän merkin kiertoa sheippaamalla. En ihan vielä tiedä että tajuaako se että mitää pitää tehdä, kun tein niin että lähdettiin yhdessä kävelemään kohti merkkiä, ja sitten kun Hannu sen kiersi, niin tuli naksautus ja palkka. Lopuksi lähetys ruutuun lelulle. Olen sille koko ajan hokenut "missä ruutu" ennen lähetystä, ja näyttäisi siltä että sen kuultuaan se vähän terästäytyy kun tietää että kohta pääsee lelulle.

Sitten taas Hannu tauolle ja Kerttu töihin. Tehtiin kaukojumppaa ja luoksarin stoppia, joka muuten toimii! Sen sijaan zeta ei toimi jostain syystä. Istuminen jäi tekemättä ensimmäisellä kerralla, ja maahanmeno oli hidas. Toisella kerralla vähän liiotelluilla käskyillä se sitten onnistui, ja siitä se pääsikin palkan kautta tauolle.

Hannu pääsi tekemään vielä viimeisen osion, joka oli tunnaria. Otin verkon kapuloiden päältä pois, ja pitää kyllä sanoa että sen kapulatyöskentely on aika näppärää.


Hyvät treenit oli molempien kanssa, Kertun zetaa lukuunottamatta. Hannu oli tosi kiva, plussaa tosiaan siitä että keskittyi töihin vaikka viereiselläkin kentällä oli väkeä. Eiköhän siitäkin ihan hyvä tule.

Talven ryhmäpaikatkin on selvinneet. Kerttu sai paikan tokon EVL-ryhmään ja rallyn MES-ryhmään, lisäksi jakaa agipaikan Idan koirien kanssa. Hannu sai paikan rallyn mölli-alo-ryhmään ja pk-tottisryhmään. Tokoryhmään oli kuulemma liian nuori joten näillä mennään. Tai vähän vielä mietin että otanko Hannulle molemmat paikat vai vaan toisen, pitäisi osata kohta päättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti